Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dezvăluit că Guvernul încă nu a decis dacă va prelungi compensarea de 50 de bani pentru fiecare litru de carburant. Ministrul a ținut să menționeze că măsura chiar a funcționat, iar impactul bugetar nu e foarte mare.
„La fiecare sfârșit de trei luni, evaluăm și în funcție de ce se întâmplă în piață prelungim sau nu prelungim. Până acum, s-a prelungit.
Hai să ajungem în a doua jumătate a lunii decembrie, să vedem tendințele din piață țițeiului și produselor petroliere și apoi vom lua o decizie.
Nu are un impact atât de mare, e o măsură foarte bună. Poate că unii n-au crezut în această măsură.
E un exemplu de parteneriat guvern – companii care funcționează și care a dus la scăderea prețului. Acesta e scopul”, a declarat Virgil Popescu, la Digi24.
România nu va avea probleme cu aprovizionarea de carburanți
Deși luni a intrat în vigoare embargoul asupra ţiţeiului din Rusia, ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că țara noastră nu va avea probleme cu aprovizionarea cu petrol și nici cu produse petroliere. Ministrul susține că, spre deosebire de Ungaria, țara noastră nu are probleme cu aprovizionarea cu carburanți.
„Carburanţii din România sunt în stoc suficient, nu avem probleme cu aprovizionarea cu carburanţi a României. De altfel şi decizia pe care România a luat-o şi a luat-o foarte înţelept, aceea ca împreună cu companiile să subvenţioneze cu 50 de bani preţul carburanţilor s-a dovedit de efect, preţurile din România sunt la un nivel acceptabil, suportabil.
Nu avem probleme nici cu aprovizionarea cu combustibil, atât benzină cât şi motorină”, a declarat, luni, Virgil Popescu.
Virgil Popescu le dă asigurări românilor! Nu vom avea probleme cu gazele în această iarnă
În ceea ce privește gazele, Virgil Popescu a amintit că stocurile sunt de peste 2,8 miliarde metri cubi, subliniind că România devine încetul cu încetul un hub de gaze regional, care va asigura securitatea energetică atât a poporului român, cât şi a regiunii.
„Le monitorizăm zilnic, nu avem probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale a României şi aţi observat că România devine deja încet încet un hub de gaze regional, prin România se duc gaze şi în Ucraina şi în Ungaria.
România îşi urmează parcursul său, european, de producător de gaze, de viitor exportator de gaze, va asigura securitatea energetică atât a României cât şi a regiunii, nu avem probleme nici în această iarnă cu aprovizionarea cu gaze naturale”, a adăugat ministrul Energiei.