Păpădia nu este neapărat o plantă frumoasă, însă are multe beneficii asupra organismului dacă este consumată. Planta se găsește în toate curțile oamenilor și poate fi consumată integral, aici intrând și rădăcina și frunzele, acestea viind pline de vitamine, minerale și fibre.
”Trufandalele care apar acum tot acum trebuie consumate, ca să ne facă bine. Spre exemplu, de la păpădie nu atât floarea în sine e bună, ci toată se poate consuma, cu rădăcină cu tot, pentru că sunt tinerele rădăcinile.
Păpădia e foarte bună acum când este proaspătă. De la ea putem consuma rădăcina și frunzele, chiar dacă este amăruie puțin. Rădăcina nu este amăruie, este doar tija florii”, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
Păpădia ajută la rezolvarea mai multor probleme de sănătate
Considerată o adevărată comoară a grădinilor, păpădia este benefică pentru cei care suferă de diabet sau pentru cei care au gastrită. De asemenea, ea mai este folosită și pentru pierderea în greutate, arsuri, dureri de stomac și dischinezie biliară. Nu în ultimul rând, păpădia este benefică și pentru românii care au probleme cu insomnia.
De asemenea, cei din domeniu spun că păpădia este o sursă puternică de antioxidanți. Așadar, aceasta ar putea ajuta și la reducerea nivelului de trigliceride și colesterol. Ambele sunt factori de risc pentru cei care suferă de boli de inimă.
”Este foarte bună pentru cei care au diabet, pentru cei care vor să scape de greutatea acumulată în plus. Rădăcina este foarte bună pentru a ne face din ea un fel de praf pe care să-l bem atunci când avem o gastrită cu aciditate scăzută. De asemenea, în caz de arsuri se poate folosi acest praf pe rană, pentru că e ajută.
În plus, păpădia mai este bună şi pentru insomnie, gastrită, pentru dureri de stomac, pentru dischinezie biliară”, a mai spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
Frunzele de păpădie pot fi consumate fie gătite, fie crude și sunt o sursă excelentă de vitamine esențiale, cum ar fi vitaminele A, C și K. În plus, ele conțin vitamina E, acid folic și urme de alte vitamine B.
În plus, frunzele de păpădie sunt o sursă bogată de mai multe minerale esențiale, inclusiv fier, calciu, magneziu și potasiu. Rădăcina plantei de păpădie este, de asemenea, o sursă abundentă de inulină, un tip de fibră solubilă prezentă în plante care favorizează creșterea și menținerea bacteriilor intestinale benefice din sistemul digestiv.