Programul privind casarea autovehiculelor uzate a fost amânat până în 2023. AFM vrea simplificarea procedurilor

Miercuri, 3 noiembrie, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că are de gând să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanțate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea anumitor programe, cu ajutorul primăriilor.

Așadar, după ce lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate a fost amânată de două ori, acesta va fi derulat doar anul viitor.

”Administraţia Fondului pentru Mediu intenţionează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanţate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza şi implementarea proiectelor, aşa cum este cazul Programului de casare a autovehiculelor uzate”, arată instituția.

Sesiunea de lansare va avea loc în prima parte a 2023

Tot miercuri, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a mai spus că ghidul acestui program va suferi mai multe modificări. Nu în ultimul rând, instituția a mai spus că sesiunea de lansare va avea loc în prima parte a anului viitor.

”Perioada şi modalitatea de depunere a cererilor de finanţare, însoţite de documentaţia aferentă, se vor stabili prin dispoziţia preşedintelui AFM”, se mai arată în comunicatul trimis de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Amintim că lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate a fost amânată de două ori în trecut, iar la ultima s-a anunțat că se se vor putea crea deja conturile de utilizator.

Lansarea se amânase pentru data de 11 noiembrie

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunțate la mijlocul lunii octombrie că programul pentru casarea mașinilor uzate se va întâmpla din data de 11 noiembrie. De asemenea, instituția mai spusese în luna septembrie a acestui an că oamenii vor putea să realizeze conturi de utilizator de la data de 14 octombrie, iar în perioada 21 octombrie (ora 10:00) – 23 decembrie (ora 14:00) să se poată depună cereri de finanțare. Perioada nu era neapărat bătută în cuie, instituția precizând că aceasta depinde de epuizarea bugetului alocat sesiunii respective.

Amintim că programul este unul așteptat de mulți români, mai ales că în țara noastră există destul de multe autoturisme care au mai mult de 15 ani. Cei care doresc să participe la program vor primi pe un autoturism suma de 3.000 de lei.

Acest program seamănă cu „Rabla Clasic” sau „Rabla Plus” în sensul că oamenii scapă de mașinile vechi, însă acest program nu-i obligă pe oameni să folosească banii primiți pentru achiziția unei noi mașini.