Decizia luată chiar acum de Guvernul din România. Ministerul Muncii a anunțat implementarea a două proiecte finanțate de Uniunea Europeană care au scopul de a facilita integrarea tinerilor și a persoanelor trecute de 45 de ani în câmpul muncii din România. Valoarea sumei celor două proiecte este de 57 milioane de euro!
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că va implementa două proiecte care vor facilita integrarea în câmpul muncii a tinerilor, dar și a persoanelor peste 45 de ani. Finanțarea se va realiza din fondurile europene, potrivit ministrului de resort, Marius Budăi (PSD).
Fondurile vor fi direcționate către angajatorii care vor integra în câmpul muncii persoanele trecute de 45 de ani
Valoarea sumei celor două proiecte este de 57 milioane de euro. Acestea se vor derula până la finalul anului 2023. Resursele financiare vor fi direcționate către angajatorii care vor integra în câmpul muncii tineri și persoanele trecute de 45 de ani.
„Am atras noi fonduri europene pentru subvenţionarea angajării tinerilor, dar şi a persoanelor peste 45 de ani! MMSS, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), va implementa, în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023, două noi proiecte: „PRO NEETs RMPD – Stimularea integrării absolvenţilor NEETs pe piaţa muncii” şi ” PROACCES 4 – Subvenţionarea locurilor de muncă pentru şomeri”, cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. Valoarea celor două proiecte este de 57 milioane de euro”, a scris miercuri, pe Facebook, ministrul Muncii, Marius Budăi.
„Sprijinirea mediului de afaceri pentru a-și apăra locurile de muncă existente, dar și pentru crearea de noi locuri de muncă, a fost permanent o prioritate pentru mine și pentru PSD!”, a mai adăugat Marius Budăi.
Marius Budăi a afirmat, la sfârșitul lunii septembrie, la Antena 3, că pensiile ar trebui să crească cu cel puțin 10% începând cu anul 2023. În plus, PNL, partenerii de coaliție, ar fi de acord cu această inițiativă.
„Noi, Partidul Social Democrat am propus unele măsuri pe care să le discutăm în coaliție și sigur că atunci când propui o măsură trebuie să ai în spate și anumite analize. Noi ne-am bazat foarte mult pe cifrele de la Comisia Națională de Prognoză, pe cifrele de la Institutul Național de Statistică, pe cifrele de la Eurostat, pe cifrele de pe site-ul Ministerului Finanțelor și mă refer la execuția bugetară și, bineînțeles, pe evoluția prețurilor și ținând cont de ceea ce s-a întâmplat la început de an, majorarea de 10 % a valorii punctului de pensie, majorarea cu 25 % a pensiei minime și următoarele pachete sociale”, a afirmat ministrul Muncii, Marius Budăi.