Analizele medicale trebuie făcute anual. Specialiștii recomandă mersul la medic în funcție de vârsta fiecăruia. Iată ce spun medici cu privire la consultările pe care toate femeile trebuie să le facă. Când suntem mai tinere, din adolescență și până la 20 de ani, nu punem neapărat accent pe prevenție. Totuși, ar trebui să ne sfătuim persoanele apropiate să meargă la controale și analize anuale cât mai devreme. De la 25-30 de ani deja sunt necesare controalele medicale. Încă de atunci medicii încep să recomande mai multe testări. Este important să fim mai atente la stilul de viață ca să vedem unde avem de lucrat. De la vârsta de 40 de ani se mai adaugă anumite analize anuale recomandate, iar de la 50 crește și frecvența cu care e bine să le facem, conform site-ului andreearaicu.ro.

Este recomandat ca tinerele cu vârste între 14 și 20 de ani să meargă în fiecare an sau o dată la 2 ani la un control medical

Așadar, obiceiurile pe care le dezvoltăm în copilărie și în adolescență sunt cele care ne urmează pe tot parcursul vieții. Dacă ești mamă sau ai în familia ta o adolescentă, asigura-te că înțelege faptul că analizele sunt necesare și include-le în rutina voastră anuală. Este recomandat ca tinerele cu vârste între 14 și 20 de ani să meargă în fiecare an sau o dată la 2 ani la ORL și la oftalmolog pentru a preveni anumite probleme de sănătate din aceste sfere.

De asemenea, la aceste vârste este necesară și consultarea unui medic ginecolog, care verifică dacă menstruația este în parametri optimi, se asigură de igiena intimă corespunzătoare, recomandă analize pentru a testa riscul de bacterii și infecții, precum și o testare Papanicolau.

La prima analiză de sânge este recomandat să se determine Rh-ul și grupa de sânge

De asemenea, la fel de importante sunt și vizitele la stomatolog. Măcar o dată pe an e recomandat consultul și detartrajul. În plus, este bine să se facă și un control al tensiunii arteriale și al capacității pulmonare. Medicul va solicita și un sumar de urină. În ceea ce privește analizele de sânge, este important să se verifice anual nivelurile de calciu, magneziu, fier și vitamina D.

Medicii mai poate recomanda hemograma și profilul lipidic. În funcție de ce analize se efectuează la consult, medicul de familie mai poate solicita si profilul glucidic sau anumite investigații hormonale. La prima analiză de sânge este recomandat să se determine Rh-ul și grupa de sânge, informații ce se pot dovedi vitale într-un moment al vieții.