Atunci începem să observăm primele dovezi ale îmbătrânirii genetice: riduri fine, pigmentare neuniformă și, posibil, o anumită pierdere de volum, cauzată de pierderea lentă a țesutului de susținere (grăsime și os) de pe față.
De asemenea, la menopauză, nivelul scăzut al estrogenilor are un impact major asupra pielii. Mai puțin estrogen va predispune pielea la subțiere, lăsare si ridare. Din fericire, există remedii pentru a ameliora efectele înaintării în vârstă prin grija acordată nevoilor pielii, potrivit News18.com.
Produsele care deshidratează trebuie evitate
Medicul dermatolog Prathamesh Gupta împărtășește greșelile comune de îngrijire a pielii pe care oamenii le fac începând cu vârsta de 40 de ani. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea începe să-și piardă rapid umiditatea, așa că produsele care deshidratează trebuie evitate. Femeile continuă să folosească produse de curățare a feței care controlează sebumul, precum și săpun, ceea ce le deshidratează și mai mult pielea. Pe de altă parte, cremele grase nu vor atenua uscarea pielii.
Acneea la 40 de ani necesită un tratament medical adecvat
Acneea este o problemă cu care se confruntă femeile în fiecare etapă a vieții. Chiar dacă acneea la adolescență a dispărut de mult, după 40 de ani schimbările hormonale pot duce la creșterea producției de sebum și la erupții. Multe femei se confruntă cu erupții ale acneei și recurg la medicamente fără prescripție medicală. Acneea de la 40 de ani diferă de cea de la 20 de ani și necesită un tratament medical adecvat, la dermatolog.
Evitați orice soluție abrazivă pentru piele! Nici cele care conțin alcool nu sunt permise. Exfoliați ușor tenul, nu mai mult de două ori pe săptămână. În loc să faceți dușuri scurte, investiți într-o rutină de îngrijire corporală care include uleiuri de baie și de corp, exfoliere și creme hidratante.
Suntem ceea ce mâncăm
Colagenul oferă suplețe pielii. Așa cum scade nivelul estrogenului, la fel scade și cel al colagenului. Consumul de alimente bogate în antioxidanți pot reda fermitatea pielii, pornind din interior spre exterior. Alegeți fructele și legumele în culori deschise! Orice medic va recomanda să aveți o dietă variată și echilibrată, care să conțină fructe și legume bogate în antioxidanți, grăsimi sănătoase din pește gras și nuci și o hidratare adecvată pentru a vă îngriji pielea (beți multă apă!).
Somonul, nucile, migdalele, avocado, cartoful dulce, portocalele, broccoli, ardeiul gras, roșiile și semințele de floarea soarelui sunt surse bune. Curățarea, tonifierea și hidratarea este o practică simplă și minimă de îngrijire a pielii pe care oricine o poate face pentru a-și menține pielea ca la 30 de ani.