Indiferent dacă vrem să scăpăm de stres, să punem pe fugă răceala sau să reducem inflamația din organism, avem numeroase avantaje dacă bem în mod regulat ceaiuri din plante. Iar unele sunt mai miraculoase decât altele.

Site-ul SheFinds arată care sunt cele mai bune ceaiuri, mai ales pentru femeile care au trecut de 40 de ani. Iată de ce ceaiul verde, ceaiul de turmeric și ceaiul de ghimbir sunt considerate cele mai bune opțiuni, mai ales după o anumită vârstă.

Ceaiul verde nu are egal când vine vorba de antioxidanți

Experții spun că puține ceaiuri se compară cu ceaiul verde când vine vorba de antioxidanți. Ceaiul verde conține ingredientul L-teanina, care are un efect uriaș asupra organismului. L-teanina crește activitatea neurotransmițătorului inhibitor GABA, care are efecte anti-anxietate.

Un studiu Health Research Institute a constatat că L-teanina crește semnificativ activitatea în banda de frecvență alfa, indicând faptul că relaxează mintea, fără a induce somnolență.

De asemenea, ceaiul verde poate ajuta la slăbit și la reducerea riscului de a face boli de inimă, cancer și diabet. Beneficiile nu se opresc aici.

Această băutură fierbinte poate ajuta și la reglarea nivelului de glucoză, la stimularea metabolismului și la îmbunătățirea clarității mentale.

Tot mai multe studii sugerează că un consum regulat de ceai verde poate ajuta la prevenirea cancerului. Astfel, s-a observat că femeile care au băut ceai verde au avut un risc cu 20 până la 30% mai mic de a dezvolta cancer de sân.

Ceaiul de turmeric are efecte nebănuite asupra imunității

În medicina tradițională indiană și în cea chinezească, turmericul este cunoscut ca un remediu foarte eficient, cu efect anti-inflamator, digestiv și detoxifiant. Multe dintre beneficiile turmericului se datorează unui grup de polifenoli, iar componenta cea mai puternică este curcumina, cu proprietăți antioxidante, antivirale și antibacteriene.

Curcumina stimulează imunitatea, ameliorează diferite probleme digestive și protejează împotriva unor tipuri de cancer. Consumul zilnic de ceai de turmeric ar putea duce la scăderea depresiei și a anxietății.

Ceaiul de ghimbir, remediu pentru combaterea inflamației

Ceaiul de ghimbir este un alt remediu pentru combaterea inflamației datorită ingredientelor sale active: gingerol, shogaol și paradol.

„Rădăcina de ghimbir este uimitoare pentru sănătate”, spune medicul nutriționist Ben Carlotta, îndemnând oamenii să bea ceai de ghimbir pentru a-și ascuți creierul și a învinge stresul.

Ceaiul de ghimbir scade aciditatea gastrică, stimulează enzimele din intestine care au rol în absorbția nutrienților și stimulează procesul de digestie. De asemenea, ajută la eliminarea disconfortului gastric și a balonării.