Informația momentului pentru toți angajații din România. Surpriză totală pentru 5 milioane de români

bani

Intenția legislativă Zero Taxe pe Salariul Minim ajută predominant munca pe salarii mici și duce milioane de românii într-o zonă a salariilor decente și poate stimula românii care muncesc peste hotare să se întoarcă în România.

Deputatul USR Cristina Prună a prezentat intenția legislativă a formațiunii politice din care face parte cu privire la scutirea primilor 2.230 de lei din salariu de la aplicarea taxelor și impozitelor.

”Oamenii nu trebuie să fie condamnați la alegerea dintre șomaj, muncă pe bani puțini sau părăsirea țării. O soluție cu care venim pentru creșterea reală a salariilor este Zero Taxe pe Salariul Minim.

”Un plus la veniturile oamenilor”

Prin scutirea primilor 2.230 de lei din salariu de la aplicarea taxelor și impozitelor, reducem din povara fiscală actuală și încurajăm munca.

Acum, din fiecare leu muncit de un român în țară, statul ia 42 de bani, iar prin reducerea acestei impozitări aberante vom aduce un plus la veniturile oamenilor, care se vor resimți cel mai mult în rândul celor cu salarii mici.”, a scris Prună luni pe Facebook.

”Mai mult, prin aplicarea Zero Taxe pe Salariul Minim (www.zerotaxe.ro), va scădea discrepanța dintre salariile oferite în România pentru industriile unde avem deficit al forței de muncă și în care românii lucrează peste hotare.

”De unde?”

Zero Taxe pe Salariul Minim ajută predominant munca pe salarii mici și duce milioane de românii într-o zonă a salariilor decente și poate stimula românii care muncesc peste hotare să se întoarcă în România.”, a explicat deputatul.

Inițativa USR nu este privită însă cu la fel de mult optimism de toată lumea. Avoctaul Gabriel Biriș, fost secretar de stat în ministerul de Finanțe, și-a exprimat neîncrederea față de succesul unui astfel de demers, într-un comentariu postat pe Facebook:

”Zero taxe pe salariul minim înseamnă 2230*40%=892 lei în plus la fiecare angajat. Sunt 5 milioane. 892*5mln*12=53.5 mld lei/an minus la bugetul consolidat. Să zicem că toți se duc în consum, se mai întorc 7 mld la buget din TVA. Rămân minus 47,5 mld, adică 5% din PIB. Peste deficitul deja de 9%… de unde?”, și-a justificat Biriș scepticismul.