Potrivit unui studiu comandat de TollFreeForwarding, utilizarea excesivă a tehnologiei poate duce la unele anomalii. Cercetătorii au lucrat cu un designer 3D pentru a produce imagini ale unei „viitoare ființe umane” cu probleme fizice generate de utilizarea regulată a tehnologiei.
Oamenii de știință au denumit modelul 3D „Mindy”. Echipa a examinat studii științifice și puncte de vedere profesionale asupra acestui subiect, concentrându-se pe impactul dăunător pe care tehnologia îl poate avea asupra corpului uman, în special pe o perioadă lungă de timp, scrie Tech Times.
Cea mai afectată va fi coloana vertebrală
”Mindy„ a fost inspirată de utilizarea frecventă a laptopurilor, smartphone-urilor și a altor dispozitive tehnologice. Potrivit cercetătorilor, Mindy va dezvolta în cele din urmă un spate încovoiat. Ar fi urmarea folosirii excesive a dispozitivelor moderne, care a schimbat modul în care oamenii își petrec majoritatea timpului.
De asemenea, autorii studiului spun că privirea în jos, la un smartphone, sau în sus, la ecranul unui computer, o perioadă îndelungată de timp, ar putea cauza tensiune asupra unor componente ale corpului, provocând o arcuire a spatelui și curbarea coloanei vertebrale.
„Petrecând ore întregi privind în jos la telefon, gâtul se încordează și dezechilibrează coloana vertebrală. În consecință, mușchii gâtului trebuie să depună un efort suplimentar pentru a susține capul”, a explicat Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics.
Trunchiul se va îndepărta de șolduri, mâna va avea o structură asemănătoare ghearelor
În plus, el a remarcat că perioadele lungi petrecute în fața unui computer pot face ca trunchiul să se îndepărteze de șolduri, în loc să rămână drept. Sindromul tunelului cubital, o tulburare nervoasă a cotului care provoacă amorțeală a degetelor, este o altă caracteristică a imaginii 3D care s-a conturat ca urmare a utilizării prelungite a unui smartphone.
Acest nou termen a fost dezvoltat pentru a descrie modul în care utilizarea unui smartphone aproape non-stop va face ca mâna să adopte permanent o structură asemănătoare ghearelor.
Dr. Nikola Djordjevici, medic și co-fondator al Med Alert Help, avertizează că modul în care ținem telefoanele ar putea pune presiune pe anumite puncte de contact, ceea ce va duce la sindromul tunelului cubital.
Utilizarea excesivă a tehnologiei ar putea avea ca rezultat și o îndoirea a coatelor la 90 de grade. Această teorie este o extensie a tunelului cubital, care leagă utilizarea frecventă a smartphone-ului cu aceste simptome. Potrivit lui Djordjevici, nervul ulnar, care se află într-un șanț din interiorul cotului, este comprimat sau întins, provocând alterarea fizică.
Craniu mai puternic și a doua pleoapă
Studiul a mai susținut că oamenii viitorului vor avea cranii mai puternice, pentru a-și proteja creierul de radiațiile smartphone-urilor, și o doua pleoapă, pentru a-și proteja ochii de efortul și excesul de lumină albastră de la dispozitivele electronice.
„Oamenii ar putea dezvolta o pleoapă interioară mai mare pentru a preveni expunerea la lumină excesivă sau cristalinul ochiului se poate dezvolta evolutiv astfel încât să blocheze lumina albastră, dar nu și alte lumini cu lungime de undă mare,”, a spus Kasun Ratnayake, cercetător la Universitatea din Toledo.