Detalii mai puţin cunoscute despre fostul preşedinte al României Ion Iliescu!
Ce pensie încasează Ion Iliescu de la statul român?
Ce pensie are cel care a condus România în trei rânduri? Ion Iliescu s-a aflat la cârma ţării pentru prima oară imediat după Revoluţie şi până în 1992, ca preşedintele al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, iar apoi ca preşedinte ales între 1992 şi 1996, respectiv între 2000 şi 2004.
Veniturile totale lunare pe care Ion Iliescu le primeşte din partea statului român se ridică la aproape 2.000 de euro.
Vorbim aici este o pensie în valoare de 3.916 lei, la care se adaugă şi o indemnizaţie pe care o primeşte în calitatea de fost preşedinte al României. Aceasta se ridică la 5.331 de lei.
Aşadar, în total, Ion Iliescu încasează lunar de la stat 9.247 de lei, scrie Click.
Cât despre alte bunuri, dacă ne uităm peste declaraţia de avere a lui Ion Iliescu, acesta pare a întreţine imaginea de om „sărac şi cinstit”, o formulă intrată în istorie graţie fostului preşedinte.
Potrivit declaraţiei, Iliescu deţine doar un apartament, în București, achiziționat în anul 1996, care are o suprafață de 156 de metri pătrați.
Ion Iliescu, probleme tot mai mare de sănătate? Fostul preşedinte are aproape 93 de ani
Pe de altă parte, recent au apărut informaţii îngrijorătoare cu privire la starea de sănătate a fostului preşedinte al României, care urmează să împlinească 93 de ani pe 3 martie.
Ion Iliescu nu a mai putut veni la audierile ce au loc la Parchetul General în Dosarul Revoluţiei, pentru că nu se mai poate deplasa de o bună perioadă de timp și utilizează un cadru metalic.
Fostul preşedinte este inculpat în dosarul Revoluției, însă el a susţinut în mod repetat că nu este vinovat cu nimic pentru victimele din decembrie 1989.
Rechizitoriul procurorilor cuprinde câteva fragmente din declarațiile date de fostul președinte în fața comisiei senatoriale ”Decembrie 1989”. Spre exemplu, Iliescu a ţinut să lămurească problema execuţiei la care a fost supus Nicolae Ceauşescu.
Fostul preşedinte a explicat de ce Ceauşescu a fost judecat rapid şi împuşcat
„Din ceea ce ne-a explicat generalul Stănculescu, era o unitate (unitatea militară din Târgoviște unde erau reținuți soții Ceaușescu – n.r.) cu efective puţine şi exista temerea comandantului unităţii, în circulaţia aceea de zvonuri de tot felul, că oricând este posibil un atac al unui desant care să-i elibereze pe Ceauşescu.
Sau putea să fie posibilă şi o pătrundere a populaţiei în unitate, dacă afla de Ceauşescu, şi linşarea lui fizică.
Pornind mai ales de la considerentul că o decizie din acest punct de vedere poate să rezolve problema-cheie, curmarea sacrificiilor de vieţi umane, după o mică deliberare, într-un cadru restrâns, am acceptat ca să se constituie Curtea respectivă.
Mazilu, ca jurist, a formulat propunerea, împreună cu Procuratura şi Tribunalul Suprem”, se arată în declaraţia dată de Ion Iliescu.