Informaţia nopţii privind buletinul de identitate! Sute de mii de români sunt direct vizaţi

buletin, carte de identitate

Buletin de identitate

Peste 500.000 de români nu au o adresă completă! Autoritățile se confruntă cu o nouă problemă, după ce au început listele pentru ajutorul pentru căldură. Un număr ridicat de români nu au o adresă completă trecută în buletin.

Peste 500.000 de români nu au o adresă completă. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Oltenia și Moldova

Autoritățile au descoperit, în timp ce făceau listele pentru ajutoare de la Comisia Europeană, că peste jumătate de milion de români nu au o adresă completă.

Autoritățile de la București spun că primarii sunt cei vinovați pentru ceea ce se întâmplă, cei care acum îi pun pe oameni să facă declarații pe propria răspundere pentru a primi ajutor financiar.

Doar în satul Cernu, din județul Bacău, 1.280 de persoane arată că locuiesc la aceeași adresă, care este oricum incompletă. În realitate, lucrurile stau altfel. Oamenii locuiesc în propriile case, separate, informații care nu sunt trecute pe buletin.

„Sunt mai multe familii de Leru, cum suntem noi, s-au dus chiar și cardurile venite de la ajutoare, de la astea, s-au dus la alte familii. Noi a trebuit sa mergem la poștăriță, să discutăm cu ea, că ea ni le aducea. Se mai încurcau”, spune o femeie din zonă.

„Am avut din cauza asta precum că plicul de la Enel s-a dus la alt Ion și a trecut o lună și ceva până am dat de el”, spune un alt bărbat.

Primarul din orașul Poduri, județul Bacău, Miclăuș Diana, spune că nomenclatorul a fost finalizat recent.

„Am făcut nomenclatorul, care înseamnă nume de străzi, numere în comună, înseamnă că GPS-ul îți arată stradă, număr. Nu toată lumea are numele de stradă pe buletin”, spune aceasta.

Situația nu este una singulară

Din păcate, situația din Bacău se repetă în mai multe zone din România. 550 de mii de români nu au adresa completă, iar cei mai mulți dintre ei sunt în Oltenia și în Moldova.

Autoritățile arată în Iași există peste 44 de mii de români în această situație, în Vaslui sunt 40 de mii, la fel și în Teleorman.

Recent s-a descoperit că nu există nomenclatoare peste tot, când autoritățile din București au început listele pentru cei care beneficiază de ajutoare pentru încălzire.

”Nu are ce să facă niciun consiliu județean din România legat de nomenclatorul stradal. E atributul legal al Primăriei, al primarului, cel care stabilește, vine și propune adoptarea de hotărâri”, spune Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.