Informația serii despre Elena Udrea a venit chiar acum din România. Preşedintele PER (Partidul Ecologist Român), Dănuț Pop, a vorbit despre dosarul Elenei Udrea, dar și despre declarațiile făcute până acum de şefa Parchetului, Gabriela Scutea.

Dănuț Pop este de părere că Gabriela Scutea nu ar trebui să răspundă declarațiilor publice ale politicienilor, părți în diferite dosare, în ceea ce privește activitatea instituției pe care o conduce.

Totodată, el a mai subliniat faptul că procurorul general ar trebuie să verifice, în primă fază, motivul pentru care PICCJ nu a respectat decizia CCR în cazul fostului ministru al Turismului.

Ce ar trebui să facă procurorul general Gabriela Scutea?

Un alt aspect punctat de președintele PER l-a reprezentat finalizarea dosarelor de achiziții din pandemie atunci când din banii publici au fost achiziționate izolate, dar și sute de milioane de vaccinuri, multe dintre ele nefiind utilizate.

„Cred că doamna procuror general Gabriela Scutea ar trebui să verifice în primul rând, de ce PICCJ nu a respectat decizia CCR în cazul Elenei Udrea şi să finalizeze dosarele de achiziții din pandemie când, pe banii noștri, ai tuturor, s-au cumpărat izolete, măști combinezoane și sute de milioane de vaccinuri”, a spus acesta.

Dănuț Pop a mai precizat că în opinia sa, reacțiile procurorului general ar trebui să existe doar prin comunicate de presă punctuale ale instituției și nicidecum la televizor. El a amintit și de perioada Kovesi când „se făceau astfel de spectacole”.

Adevărul despre cazul Elenei Udrea

El a mai adăugat că există deja o dezamăgire în rândul populației cu privire la anumite dosare și măcar de această dată justiția din România ar trebui să urmeze linia dreaptă a Constituției,

„Reactiile domniei sale în presă nu ar trebui să existe decât prin comunicate punctuale ale instituției, tocmai pentru a nu reintra în etapa în care Justiția se face la TV. Doar în perioada Kovesi se faceau astfel de spectacole!

Deja există o dezamăgire în rândul populației că marile dosare nesoluționate stau uitate la sertar, măcar în cazurile populare ca cel al Elenei Udrea, care este în atenția presei, înfăptuirea Justiției să urmeze linia dreaptă a Constituției, arătând astfel că puterea judecatorească este una neutră, în România noastră cu democrație neconsolidată.

Sper ca românii să primească o poziție oficială a PICCJ cu privire la nerespectarea deciziei CCR în cazul Udrea, deci la încălcarea Constituției, întrucât deciziile CCR au caracter general obligatoriu”, a mai declarat Dănuț Pop.