Monica Pop a reușit să convingă un bărbat, speriat de COVID-19, să nu își pună capăt zilelor

Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuţi medici oftalmologi din România, a trecut prin clipe de coșmar în timpul pandemiei provocată de coronavirus. Aceasta a mărturisit că a întâlnit oameni care au intrat în depresie din cauza informațiilor citite despre COVID-19. Din punctul ei de vedere, totul a fost o inducere clară de panică voită întrucât oamenilor nu li s-a spus nimic bun.

La un moment dat, un bărbat care își pierduse speranța a anunțat-o că își va pune capăt zilelor. Speriată, aceasta a stat cu el de vorbă patru ore la telefon și într-un final a reușit să îi readucă speranța.

„Atâtea virusuri noi sau cel puțin despre atâtea virusuri noi se vorbește… Au început cu hepatita infecțioasă pentru copii, n-a mers, n-a murit niciunul spre disperarea unora. În ceea ce privește pandemia cu COVID, acolo a fost o inducere clară de panică voită pentru că eu v-am mai spus și am mai spus, n-am auzit un cuvânt bun să spună oamenilor. Omul are nevoie în situație de genul ăsta și de o încurajare pentru că e o depresie generalizată să știți. Sunt foarte, foarte mulți oameni care sunt depresivi din cauza faptului că au auzit.

Să știți că mi-a scris într-o noapte un domn că el vrea să se sinucidă. 38 de ani și nu era bolnav, numai pentru că ceea ce se spune despre boala asta l-a făcut să ajungă acolo. Nu s-a întâmplat. Am vorbit patru ore la telefon, ferească Dumnezeu! Şi de asta oamenii trebuie să își păstreze echilibrul psihic, să se gândească foarte bine”, a explicat Monica Pop în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3 CNN.

Monica Pop a fost infectată cu Sars-Cov-2 în luna februarie

Aceasta a reamintit că a fost infectată cu Sars-Cov-2 în luna februarie, precizând, totodată, că nu este vaccinată împotriva COVID-19.

„Eu am făcut COVID în luna februarie. Nu sunt vaccinată, n-a fost prea plăcut, dar nici grav n-a fost şi sunt aici, nu e niciun fel de problemă. Altceva vreau să spun – într-o discuție cu un mare psiholog, o discuție amicală, n-avea nicio legătură cu boala, mi-a zis ”Niciodată să nu te mai uiți la lucruri rele, uită-te la lucruri drăguțe care pot să te înveselească.” (…). E foarte important ca omul să aibă o speranță, să aibă un gând bun, să fie optimist, să se gândească că se va rezolva”, a adăugat celebrul medic.