Vladimir Putin suferă de sindromul omului mărunt
În opinia secretarului Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, președintele rus suferă de „sindromul omului mărunt” și are „o viziune macho, excesiv de masculinizată”, asupra soartei omenirii. În prezent, Ben Wallace susține ferm că viziunea Rusiei despre lume ar trebui să dea de gândit și să îngrijoreze liderii statelor. Menționăm faptul că acesta a sugerat că Vladimir Putin ar fi nebun.
Pe de altă parte, Ben Wallace a vorbit și despre purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova, ale cărei declarații despre statele occidentale au fost extrem de agresive odată cu avansul lent al armatei ruse în regiunea estică Donbas.
„Ca să fim corecți, există acea doamnă, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, care își face declarația în fiecare săptămână, amenințând că va bombarda pe toată lumea (…) Este cu siguranță o femeie… Este o nebună ca și el, așa că o voi lăsa așa”, a declarat recent Ben Wallace, citat de presa din Regatul Unit.
Menționăm faptul că declarațiile sale vin la scurt timp după ce însuși premierul britanic Boris Johnson a spus că Vladimir Putin este exemplul perfect de „masculinitate toxică”, fiind ferm convins că președintele rus n-ar fi invadat Ucraina dacă ar fi fost femeie.
Boris Johnson suține că Vladimir Putin este exemplul perfect de masculinitate toxică
Boris Johnson a afirmat recent că Vladimir Putin nu ar fi invadat niciodată Ucraina dacă ar fi fost femeie și consideră că războiul este un „exemplu perfect de masculinitate toxică”. Declarația sa a fost făcută într-un interviu acordat presei germane, după terminarea Summitul G7 de la Schloss Elmau.
„Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident nu este, dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebunesc, macho, de invazie și violență în modul în care a făcut-o. Dacă vreți un exemplu perfect de masculinitate toxică, este ceea ce face el în Ucraina”, a spus premierul britanic pentru postul de televiziune ZDF.
Această declarație vine după ce liderii occidentali au încheiat Summitul G7 de trei zile din sudul Germaniei, promițând să crească costurile economice și politice pentru Vladimir Putin și pentru regimul său din cauza războiului izbucnit în Ucraina.
Totodată, Boris Johnson a spus că reuniunea de vârf a G7 a fost „incredibilă” întrucât liderii celor şapte puteri „s-au apropiat din ce în ce mai mult”. „Logica este că da, desigur, toţi vor ca războiul să se termine, vor cu disperare ca războiul să se încheie, dar nu există o posibilă înţelegere. Putin nu face o ofertă de acord, (preşedintele ucrainean Volodimir) Zelenski nu poate face o ofertă de acord”, a completat Boris Johnson.