Moment crucial în Rusia pe 21 februarie!

„Operațiunea militară specială” din Ucraina ar putea lua sfârşit chiar în zilele următoare! De ce nu se vor opri însă luptele

Peste doar două zile, Vladimir Putin va rosti discursul său despre starea națiunii în fața Adunării Federale. Discursul liderului de la Kremlin este programat cu trei zile înainte de împlinirea unui an de la începutul invaziei în Ucraina.

Cu această ocazie, Putin ar putea face un anunţ bombă, privind încheierea operaţiunii militare speciale din Ucraina. Vestea nu este însă aşa de bună cum pare, la prima vedere, pentru că totul nu ar fi decât o schimbare a statutului campaniei militare, relatează The Moscow Times.

Termenul de „operațiune militară specială” are un statut juridic neclar, astfel că Vladimir Putin ar putea transforma totul, din 21 februarie, într-o „operațiune antiteroristă”, afirmă anumite surse care lucrează cu administrația prezidențială de la Moscova.

Termenul de „operațiune antiteroristă” este descris de către legislația rusă.

„Mesajul în sine este în modul unei operațiuni speciale. În primul rând, pentru o lungă perioadă de timp s-a ascuns faptul că discursul va fi la începutul anului.

În al doilea rând, au avut loc întâlniri publice cu liderii partidelor – acest lucru nu se întâmplă de obicei înainte de discurs.

În al treilea rând, pentru 22 februarie este programat un miting al partidelor-concert cu președintele. Desigur, principalul lucru aici nu este concertul, ci mitingul”, a declarat una dintre surse, sub protecţia anonimatului.

Persoana care a dezvăluit totul afirmă că participă la întâlnirile din cadrul Direcției de Afaceri Interne a administrației prezidențiale și se ocupă de ordinele acesteia.

Doar Putin şi apropiaţii săi ştiu însă care este decizia finală privind campania din Ucraina

Totuşi, sursa respectivă a subliniat că decizia finală nu este cunoscută decât lui Vladimir Putin şi cercului său restrâns de la Kremlin.

Mulți dintre cei ce fac parte din elita rusă vor fi optimiști cu privire la tranziția la „operațiunea antiteroristă”, care ar putea fi urmată de o dezescaladare a conflictului, potrivit unei a doua surse.

Regimul „operațiunii antiteroriste” este reglementat de legea „privind combaterea terorismului” și este impus în zonele în care ar putea avea loc atacuri sau ciocniri teroriste.

Regimul se încheie odată ce amenințarea a dispărut. Acesta impune o serie de restricții asupra rezidenților și drepturi mai largi pentru forțele de securitate, cum ar fi posibilitatea de a intra în orice incintă, de a verifica documente și de a utiliza vehicule civile fără impedimente.