De la 1 ianuarie 2023, au fost create 200.000 de noi locuri de muncă
Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunțat luni, 3 aprilie 2023, că ultimele cifre pe care le-a primit de la Inspecţia Muncii arată că de la 1 ianuarie 2023 au fost create 200.000 de noi locuri de muncă în România.
„Nu vă gândiţi doar la cifră, ci gândiţi-vă că 200.000 de suflete şi-au găsit liniştea la noi în ţară”, a zis el.
Marius Budăi vrea să schimbe complet Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă
Acesta a anunțat, totodată, că intenționează să schimbe imaginea Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) şi să o transforme într-o structură „care face bine ce face” și „care vine în sprijinul oamenilor de afaceri”.
„Este un proiect pe care vrem să îl implementăm în perioada 2021-2027. Îmi doresc să schimbăm imaginea ANOFM şi să o transformăm dintr-o agenţie care face bine ce face, care vine în sprijinul oamenilor de afaceri şi care acordă acele subvenţii, în ceva mult mai proactiv, în ceva care să schimbe imaginea lucrătorului în ocuparea forţei de muncă. Este rolul autorităţilor statului şi a Ministerului Muncii să devină acel liant între angajat şi angajator”, a adăugat ministrul Muncii și Solidarității Sociale.
Potrivit spuselor sale, anul trecut, coaliţia de guvernare a reuşit să echilibreze măsurile economice cu măsurile sociale.
„Am demonstrat că a sprijini doar mediul privat este o greşeală, cum a sprijini doar categoriile vulnerabile este la fel o greşeală. Trebuie să creez acel echilibru şi să sprijinim ambele categorii”, a explicat Marius Budăi.
A fost lansată Politica de Coeziune 2021-2027
Declarații sale au fost făcute luni, 3 aprilie 2023, în cadrul evenimentului de lansare a Politicii de Coeziune 2021-2027, care a avut loc la Palatul Culturii din Iași.
La acel eveniment au fost prezenţi comisarul european pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira, comisarul european pentru Locuri de Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, președintele Consiliului Județean din Iași, Costel Alexe, și primarul municipiului Iași, Mihai Chirică.
Cu această ocazie, au fost prezentate investițiile în valoare de 46 de miliarde de euro cuprinse în Politica de Coeziune, care sunt stabilite pe baza analizei decalajelor și a rezultatului procesului de cartografiere a infrastructurii, serviciilor și nevoilor, inclusiv la nivel microregional, și cuprind domenii precum creșterea competitivității economice și a nivelului de digitalizare, modernizarea sistemului de sănătate, dezvoltarea infrastructurii de transport, ocuparea forței de muncă, tranziția către o economie verde, combaterea sărăciei, pescuit și acvacultură durabile, scrie pe site-ul oficial al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.