Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a oferit recent noi detalii despre Elena Udrea și Sorin Oprescu. „Poliția Română şi-a făcut treaba”, sunt câteva dintre cuvintele lui Lucian Bode.
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susține ferm că țara noastră trebuie să devină membru cu drepturi depline în Spațiul Schengen deoarece a îndeplinit toate criteriile pentru acest lucru încă din 2011.
„România a îndeplinit toate criteriile de aderare la Spaţiul Schengen încă din anul 2011. Eu cred că acum, mai mult decât oricând, România trebuie să devină membru cu drepturi depline în Spaţiul Schengen.
Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, locul României este în Spaţiul Schengen”, a declarat Lucian Bode, luni seară, într-o emisiune TV.
Lucian Bode, despre Elena Udrea: Poliția Română și-a făcut treaba
Întrebat de ce apar situaţiile în care anumiţi condamnaţi nu sunt extrădaţi imediat, Lucian Bode a explicat faptul că Poliţia Română şi-a făcut treaba.
„Eu nu vreau să comentez cazurile din urmă cu mulţi ani, eu comentez ceea ce se întâmplă în această perioadă.
Noi, în momentul în care primim o sentinţă definitivă şi trebuie să punem acest mandat în executare, demarăm urgent procedurile la nivel naţional, european, internaţional şi după cum aţi putut observa şi în cazul Udrea şi în cazul Oprescu, Poliţia Română, împreună cu partenerii europeni şi-au făcut treaba”, a explicat ministrul Afacerilor Interne, potrivit Digi24.
Menționăm faptul că un fost ministru al Justiției din România susține ferm că Elena Udrea ar putea fi eliberată deoarece există o cale extraordinară de atac prin care ea ar putea scăpa de condamnarea din dosarul penal „Gala Bute”.
Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare
Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare, spune fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.
El a declarat că, deși nu este avocat, poate spune că există o cale extraordinară de atac prin care fostul ministru al Turismului să scape de cei șase ani de închisoare.
„Eu nu sunt avocat în acel dosar, dar pot spune că este o cale extraordinară de atac. Noi avem în sistemul judiciar trei căi extraordinare de atac.
Avem revizuire, contestația în anulare și recurs în casație pe motive diferite. Consecința? Se desființează hotărârea de la fond, cea de șase ani și se rejudecă în apel”, a declarat acesta într-un interviu acordat DCNews.
Când a fost întrebat ce ar fi însemnat pentru justiția română ca recursul de casație de luni, 23 mai, să fi primit decizie favorabilă din partea ÎCCJ, el a răspuns:
„Ce înseamnă pentru justiția din România? Dar gândiți-vă, ce înseamnă pentru justiția din România când ai un inculpat judecat 10 ani, căruia îi spui după aia că e achitat și că fapta nu există”.
„Nu numai resurse. Nu resursele sunt problema. Eu vorbesc în general, nu despre ea (Elena Udrea – n.r.). Vorbesc de exemplul pe care l-am dat eu.
Să pui ani de zile pe cineva pe drumuri, cu termene, cheltuieli, nervi, iar apoi să îi zici ”ne pare rău, nu ați comis fapta”, a completat fostul ministru.
Tudor Toader nu s-a pronunțat cu privire la șansele de eliberare ale Elenei Udrea.