Veronel Rădulescu, avocatul fostului ministru Elena Udrea, a declarat că mai există o cale extraordinară de atac în cazul de față. Acesta consideră că există „anomalii” în justiția din România, iar cei trei implicați în dosarul „Gala Bute” se află, de fapt, „după gratii în mod ilegal”.
Avocatul fostului ministru al Turismului şi Dezvoltării Regionale a declarat că acest caz este unul fără precedent în justiția din România și semnalează, de asemenea, „anomalii” în justiție. Cu toate acestea, avocatul Veronel Rădulescu spune că mai există o cale extraordinară de atac.
„Acest caz particular al doamnei Udrea și al celor doi condamnați este fără precedent în justiția din România. Toți cei care s-au interesat în ultima perioadă au acordat atenție mai mult procedurilor care se desfășoară în Bulgaria, pentru că acolo se află doamna Udrea în prezent.
Avocatul ei semnalează „anomalii” în justiție
Eu zic că este foarte important să discutăm ce se întâmplă în România, că aici este locul unde trebuie să se producă reparațiile acestor anomalii din justiție. Pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție mai este o cale extraordinară de atac înregistrată tot la începutul anului 2019, când a fost pronunțată acea hotărâre nedreaptă dată de Înalta Curte în dosarul ”Gala Bute”.
Acest recurs în Casație are termen pe 16 mai anul acesta, dar, ținând cont de situația creată, această situație deosebită în care se află cei trei care execută o pedeapsă, în condițiile în care au fost condamnați de un complet nespecializat, așa cum a constatat Curtea Constituțională.
În apel au fost condamnați de un complet nelegal constituit. Este ușor să observăm că oamenii ăștia efectiv se află după gratii în urma unei condamnări nelegale, se află după gratii în mod ilegal. Eu am dispus o cerere la Înalta Curte de Casație și Justiție ieri, prin care am solicitat schimbarea termenului de 16 mai și mă aștept ca Înalta Curte să admită această cerere și să fixeze un termen de judecată cât mai repede posibil, pentru că și în această procedură este posibilă suspendarea executării acelei pedepse impuse de un complet în fond nespecializat”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu.
Elena Udrea așteaptă extrădarea din Bulgaria
Amintim că, Elena Udrea a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire în urma condamnării definitive în dosarul ‘Gala Bute’ – 6 ani închisoare. Tot în acest dosar, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani.
Ulterior, marți, 19 aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat predarea fostului ministru român al turismului şi dezvoltării regionale către autorităţile române, punând astfel în executare mandatul de arestare european emis de o instanţă din Bucureşti pe 7 aprilie, a indicat tribunalul bulgar într-un comunicat.