Procesul Elenei Udrea este nul, scrie avocata Silvia Uscov, într-un editorial flux24.ro, dar este nevoie de „Judecători cu majusculă” ca să întoarcă eroarea judiciară. „Și oare avem din aceștia?”, se întreabă avocata.”Nu am nevoie de înregistrări audio în care o persoană vorbește despre posibila influențare a cursului unui anumit dosar pentru a mă convinge de faptul că o hotărâre judecătorească de condamnare ar trebui să fie nulă pentru că nu s-au respectat principiile și regulile unui proces.
Detenție nelegală!
„Aceasta se numește detenție nelegală și nimeni nu mă poate convinge de contrariu, chiar dacă ești învestit cu puterea de a fi judecător și chiar dacă colegii de la IJ ți-ar acoperi erorile judiciare sub pretextul că ești independent. Independent ești când respecți Constituția și drepturile omului, nu când le încalci. Pentru că atunci ești doar o marionetă în mâinile sistemului”, scrie avocata Silvia Uscov.
„Am explicat în postări în toate felurile de ce întregul proces al Elenei Udrea este nul, m-am adresat ICCJ-ului în mai multe proceduri de le era și greu să mai constituie complet, noroc că au mai avansat alți judecători, așa că mai am un ultim termen luni – 13 în epopeea Gala Bute, am făcut plângere și la Inspecția Judiciară, iar cu asta sunt prin alte proceduri judiciare acum”.
Cineva trebuie să-și recunoască greșeala
„Dar îți trebuie Judecători cu majusculă ca să îți întoarcă eroarea judiciară; și oare avem din aceștia? Ar fi oare cineva capabil să recunoască acum că au greșit ceilalți? Îi ajută înregistrări audio în care se discută despre posibila influențare a acestui dosar ca să înțeleagă că oricine poate fi victimă a unui sistem care ocolește regulile?
Nu trebuia sa fie suficient simplul fapt că însăși Constituția nu a fost respectată, că nici măcar Convenția Europeană a Drepturilor Omului nu a fost respectată, că nici măcar Carta Drepturilor Fundamentale a UE nu a fost respectată?
Să ne bucurăm la final că avem un dosar în care să ne agățăm în cui lupta anti-corupție, iar acesta e plin de nelegalități? Am înfrânt, nu?
Nu-mi răspundeți mie, ci fetiței ei de 4 ani, care cândva va fi un adult și va citi cum i-a fost încătușată mama când ea era în căruț, iar atunci își va aminti că cei mai frumoși ani ai copilăriei i-a petrecut vizitând-o pe mama o dată pe săptămână la penitenciar. Și la final explicați-i cum prin nelegalități societatea a avut grijă să o învețe să aibă încredere în justiție.
Slava Justiția!”, a mai scris avocata Silvia Uscov.