În prezent, oficialii americani încearcă să afle calea de ieșire a lui Vladimir Putin din războiul cu Ucraina, în cazul în care ar intenționa să oprească conflictul militar. Potrivit CNN, discursul său din Piața Roșie nu le-a oferit suficiente detalii oficialilor americani.

Acum, oficialii americani sunt ferm convinși că Vladimir Putin nu este descurajat de rezultatele slabe al armatei sale de pe frontul de luptă, susținând faptul că acesta își dorește o victorie tangibilă în Ucraina.

Vladimir Putin vrea să câștige războiul din Ucraina

Momentan, aceștia nu știu ce planuri noi are Vladimir Putin pentru a obține victoria dorită în Ucraina. Dificultatea de a evalua obiectivele lui Vladimir Putin a fost subliniată de declarațiile președintelui american Joe Biden, care s-a declarat îngrijorat de faptul că liderul rus nu a găsit, încă, o cale de ieșire din războiul cu Ucraina.

De asemenea, directorul general al CIA (Central Intelligence Agency – Serviciul de Informații Externe din SUA), Bill Burns, s-a arătat îngrijorat de situația actuală, spunând că Vladimir Putin este „într-o stare de spirit în care nu crede că își poate permite să piardă”.

„Cred că este convins acum că dublarea eforturilor îi va permite să facă progrese”, a completat Bill Burns.

Armata Rusiei nu și-a atins niciun obiectiv major pe câmpul de luptă

Menționăm faptul că, până acum, armata rusă nu a atins niciun obiectiv major în războiul cu Ucraina. Deși, inițial, credea că forțele sale ar putea ocupa complet Kievul și ar putea dărâma Guvernul ucrainean în doar câteva zile, Vladimir Putin a fost forțat să recalculeze „operațiunea specială” din Ucraina și să se concentreze asupra regiunii estice.

Potrivit sursei citate, Joe Biden a fost furios după ce a apărut în spațiul public un articol al New York Times, potrivit căruia serviciile de informații americane au ajutat forțele ucrainene să ucidă câțiva generali ruși și să scufunde nave rusești.

Joe Biden a vorbit cu principalii oficiali din domeniul securității naționale pentru a le transmite un mesaj clar: scurgerile de informații trebuie să se oprească.

SUA neagă ajutorul informațional oferit Ucrainei

Acesta a spus clar că articolul respectiv a fost exagerat, inutil și prost dezvăluit, au afirmat oficialii americani, potrivit sursei citate.

În plus, oficialii administrației americane au insistat că există limite clare asupra informațiilor pe care SUA le împărtășesc cu Ucraina, furnizarea de informații precise pentru țintirea liderilor ruși de rang înalt fiind interzisă.

Aceste limite fac parte dintr-un efort al Casei Albe de a evita trecerea unei linii roșii pe care Guvernul de la Mosocova o poate considera o escaladare prea mare a puterii americane.

Însă, până acum, Rusia nu a întreprins nicio acțiune directă împotriva Statelor Unite ale Americii sau a NATO, drept răspuns la sprijinul militar și informațional acordat Ucrainei.