Voi știați că niște greșeli banale pot schimba complet gustul cărnii de pui? Pe lângă acest lucru, ne-ar putea pune în pericol și sănătatea. Ce să nu faci niciodată cu carnea de pui. Aceste informații sunt foarte utile pentru gospodine. Toate detaliile legate de aceste greșeli mai jos.
Greșelile pe care le facem atunci când gătim carnea de pui
Trebuie să știți că sunt mai multe greșeli pe care le facem atunci când gătim carnea de pui. Trebuie să avem foarte mare grijă ca această carne să fie gătită bine înainte de a o mânca. Ea nu se servește ca cea de vită, în sânge.
Un alt lucru pe care nu trebuie să-l faci niciodată cu carnea de pui este să aglomerezi în tigaie cât mai multe bucăți. De altfel, acest principiu trebuie respectat pentru orice aliment.
Gătirea nu va mai fi uniformă și unele bucăți vor fi mai făcute decât altele. Puiul poate deveni uscat și fad foarte rapid, așa că trebuie să fii atent mereu să rămână suculent.
De ce nu este bine să se reîncălzească puiul deja gătit?
Un alt lucru pe care nu ar trebui să-l facem în bucătărie este să reîncălzim puiul deja gătit. Ce poți face este să încălzești doar bucata pe care vrei s-o mănânci și nu toată carnea.
Rezultatele cele mai bune sunt dacă înfășori bucata de carne în folie de aluminiu și o încălziți la cuptor. O altă greșeală pe care o facem cu carnea de pui este să o gătim în același timp cu toate legumele.
Cel mai bine este să prăjim mai întâi puiul și să-l lăsăm deoparte. Apoi putem să gătim și legumele și sosul, iar puiul îl putem adăuga la final. În acest fel evităm ca el să fie și prea uscat.
Ce faci dacă totuși vrei neapărat să speli carnea de pui?
Deși spălarea cărnii de pasăre crude nu este recomandată, se pare că unele gospodine sunt reticente în a renunța la acest vechi obicei. Dacă insistați să spălați carnea de pui, luați în considerare posibilitatea de a o face într-o chiuvetă cu apă, mai degrabă decât sub apa de la robinet.
Folosiți un prosop de hârtie pentru a șterge orice lichid, aruncați prosopul și curățați bine după aceea. Acest lucru va ajuta la reducerea riscului de contaminare încrucișată și va menține bucătăria în siguranță.
De asemenea, trebuie neapărat vă spălați pe mâini după ce manipulați carnea crudă.