Informație despre carnea tocată din magazine! Când cumpărați mai multă carnea de vită tocată și vreți să o băgați la congelator, ar trebui să fiți conștienți de unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care le faceți involuntar. Pentru că, spun medicii și specialiștii, există câteva greșeli frecvente când vine vorba de depozitarea, dezghețarea și prepararea cărnii de vită congelate.
Informație despre carnea tocată din magazine
Informație despre carnea tocată din magazine! Când cumpărați mai multă carnea de vită tocată și vreți să o băgați la congelator, ar trebui să fiți conștienți de unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care le faceți involuntar. Pentru că, spun medicii și specialiștii, există câteva greșeli frecvente când vine vorba de depozitarea, dezghețarea și prepararea cărnii de vită congelate, potrivit Tastingtable.
Iată care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem adesea când băgăm la congelator carne tocată și cum ar trebui să procedăm dacă nu vrem să ajungem pe un pat de spital.
Nu verificați temperatura congelatorului
Una dintre cele mai mari greșeli este să nu verificați dacă aveți un congelator care menține temperatura corectă. Potrivit USDA, o temperatură de 0 F va preveni creșterea microbiană în carnea de vită, permițând păstrarea ei pentru perioade lungi. Pe măsură ce temperatura cărnii de vită măcinată trece de minus 17 grade Celsius, aceasta devine teren fertil pentru microorganisme.
Este o idee bună să aveți un termometru pentru congelator și să-l verificați periodic pentru a vă asigura că temperatura nu crește peste minus 17 grade Celsius. Dacă nu poate menține această temperatură, verificați dacă nu cumva ușa congelatorului rămâne întredeschisă. De asemenea, ar trebui să verificați dacă conținutul congelatorului blochează ventilatorul de circulație a aerului. Un congelator ar trebui să poată păstra carnea de vită în siguranță timp de 48 de ore, atâta timp cât ușa este închisă pentru a reține aerul rece.
Nu împachetați carnea cum ar trebui
Cea mai mare îngrijorare când vine vorba de congelarea cărnii de vită este evitarea deshidratării. Procesul care provoacă deshidratarea în congelator începe atunci când se formează mii de cristale de gheață pe măsură ce alimentele sunt înghețate. De-a lungul timpului, aceste molecule de apă înghețată se deplasează din bucata de mâncare congelată într-o parte mai rece a congelatorului, de obicei lateral. Pe măsură ce moleculele de apă înghețată se pierd, alimentele se deshidratează.
O metodă simplă de a preveni asta este să păstrați acele molecule de apă înghețată în ambalaj etanș. Începeți prin a împacheta carnea de vită în folie de plastic. Apoi, înfășurați-o cu folie de aluminiu. La final, puneți carnea de vită învelită într-o pungă de plastic.
O țineți prea mult timp la congelator
Deoarece calitatea cărnii de vită congelată se poate deteriora după câteva luni, ar trebui să cumpărați o cantitate pe care credeți că o puteți consuma în trei sau patru luni. Deși puteți consuma în siguranță carne care a fost congelată mai mult de patru luni, calitatea sa se va deteriora dacă o țineți foarte mult.
Băgați carnea fierbinte la congelator
Există un mit privind refrigerarea alimentelor fierbinți care spune că un frigider nu este capabil să răcească în siguranță alimentele prea calde.
Deși acest mit nu este adevărat, ar trebui să nu mai băgați alimente fierbinți direct în congelator. Dacă băgați carne de vită proaspăt gătită și fierbinte la congelator, ar putea cauza dezghețarea altor alimente, permițând posibil proliferarea microorganismelor. Mâncarea fierbinte are nevoie de mai mult să înghețe, iar acest lucru ar putea însemna că un produs alimentar petrece prea mult timp la temperaturi primitoare pentru bacterii.
Modul corect de a îngheța carnea de vită gătită este să o răciți încet. După ce carnea de vită s-a răcit la frigider, înfășurați-o strâns și puneți-o în pungi pentru congelator. Etichetați pungile pentru a vă asigura că nu rămâne prea mult timp în congelator.
Lăsați sângele din carne să se scurgă pe alte alimente
Una dintre cele mai mari preocupări legate de depozitarea cărnii crude este contaminarea încrucișată. Dacă sângele din carnea crudă ajunge pe alte produse alimentare, cum ar fi recipientele de înghețată, există riscul ca agenții patogeni să prolifereze. Carnea de vită crudă poate găzdui campylobacter, salmonella, clostridium, E. coli, yersinia și alte bacterii.
Orice recipient care nu a fost curățat corespunzător poate transmite bacterii reziduale dacă este folosit pentru a depozita apoi carnea crudă. În cantități semnificative, aceste bacterii pot provoca boli grave și chiar decesul. De asemenea, nu ar trebui să depozitați alimentele crude și gătite împreună în congelator. Păstrați carnea de vită crudă în partea de jos a congelatorului.
Dezghețați carnea timp de câteva ore la temperatura camerei
Metoda recomandată pentru dezghețarea cărnii crude este de a o lăsa să se dezghețe lent, în frigider în decurs de 24 de ore. De asemenea, ar trebui să așezați carnea pentru decongelare pe o tavă sau o farfurie mare.
Deși este un proces destul de sigur, uneori uităm să scoatem carnea congelată din congelator cu o zi înainte. În aceste situații, poate fi tentant să săriți peste metoda recomandată și să dezghețați complet carnea la temperatura camerei. Este una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac atunci când decongelează orice tip de carne.