Dacă doriți să ieșiți la pensie mai devreme, ar fi bine să evitați câteva dintre următoarele greșeli, scrie Financebuzz.

Alegerea unei cariere care permite să vă urmați pasiunea

Alegerea unei cariere care vă permite să vă urmați pasiunile funcționează pentru unii, dar poate fi și o greșeală pentru alții.

În multe cazuri, a avea un job pe care îl faci din pasiune nu îți va permite să plătești facturile. Experții spun că nu trebuie să-ți transformi pasiunea într-o carieră.

Vă concentrați doar pe îndeplinirea cât mai bine a sarcinilor

Nu ar trebui să vă fie frică să avansați sau să căutați modalități de a vă îmbunătăți abilitățile. Așadar, aflați despre oportunitățile de avansare pentru a vă îmbunătăți și dezvolta abilitățile. De asemenea, dezvoltați relațiile de care aveți nevoie pentru a obține un loc de muncă și mai bun.

Lucrați zi lumină

A munci non-stop, fără zile libere, de dimineața până seara, asta poate duce la burnout, chiar și pentru cel mai motivat profesionist.

Pentru a vă putea pensiona mai devreme, concentrați-vă pe îmbunătățirea productivității, fără a vă transforma într-un dependent de muncă.

Nu vă asumați riscuri legate de bani

Desigur, dacă nu îți asumi anumite riscuri în viață, va fi greu să te pensionezi mai devreme.

Este dificil să trăiești din banii de pensie, dacă, la momentul potrivit, nu ai făcut o investiție imobiliară sau nu ai riscat puțin la bursă.

Cheltuiți mai mult decât vă ține plapuma

Dar arunci banii pe mașini scumpe și haine de marcă, pe care abia ți le poți permite, probabil că pensionarea anticipată va fi mai dificilă.

În loc să pretinzi că ai succes, încearcă să-ți atingi obiectivele economisind mai mulți bani.

loc de munca
SURSA FOTO: Dreamstime

Nu trebuie să plătiți taxe în neștire

Nimănui nu-i place să plătească taxe, dar sunt greu de evitat. Asta nu înseamnă că trebuie să plătiți mai mult decât e nevoie. Nu presupuneți că nu vă calificați pentru credite sau deduceri fiscale. Informați-vă despre codul fiscal pentru a încerca să reduceți legal anumite taxe.

Școala nu se termină odată cu terminarea facultății

Oamenii de succes nu încetează niciodată să învețe, fie că se înscriu la cursuri, fie că sunt auto-didacți.

Învățarea creează idei și oportunități noi. Nu o priviți ca pe o muncă, ci ca pe o modalitate de a dobândi abilități care pot ajuta să vă pensionați mai devreme.

Vă auto-răsplătiți pentru munca grea pe care o faceți

Cheltuirea banilor în stânga și-n dreapta, doar pentru a te face să te simți mai bine după o zi epuizantă nu te va ajuta să-ți atingi obiectivul pe termen lung de a te pensiona mai devreme.

Concentrați-vă pe echilibrul dintre viața profesională și viața privată

Un echilibru sănătos între viața profesională și viața privată este ideal, dar puțini oameni ajung la asta.

Cu toate acestea, pensionarea anticipată este un obiectiv mare, care necesită un efort pe măsură.

Nu vă bazați numai pe voi

În viață, este tentant să te bazezi doar pe tine. Acest lucru este valabil mai ales dacă depui mult timp și efort în învățarea și extinderea abilităților.

Cu toate acestea, un sprijin puternic, atât acasă, cât și în carieră, te poate ajuta adesea să obții mai mult. Adresați-vă unui coleg de la muncă sau consultați un planificator financiar pentru a vă stabili mai bine obiectivele ieșirii la pensie.