Mulți oameni sunt de părere că, de obicei, conservele nu sunt o alternativă bună la mâncarea sănătoasă. Astfel, unii români fug de achiziționarea acestor produse, crezând că nu sunt bune pentru organism.

Specialiștii au cu totul altă părere. Se pare că, dacă sunt depozitate corect, mâncarea la conservă este sigură, hrănitoare și chiar sănătoasă, mai ales dacă vorbim despre conservele de pește.

Ce spune medicul Mihaela Bilic?

Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că nu ar trebui să evităm consumul conservelor de pește, ci, din contră, am putea să le introducem fără frică în alimentația noastră.

Potrivit specialiștilor, conservele de pește reprezintă o sursă bogată de acizi grași omega-3, substanțe extrem de benefice pentru sănătate noastră. Omega-3 ajută la buna funcționare a creierului, a inimii, precum și a sistemului circulator.

Nu desconsiderați conservele de pește

„Nu desconsiderați conservele de pește, sunt o sursă practică, eficientă și deloc scumpă de Omega-3. Fie că este vorba de ton, sardine, șprot, hering sau macrou, o conservă de pește e sățioasă, dietetică (dacă o luați în saramură sau în sos tomat, nu în ulei) și gata gătită!

Scăpați de mirosul peștelui în bucătărie, o luați ușor cu voi la birou, o mâncați ca atare sau o puneți peste o salată, paste, orez etc. Pentru doar câțiva lei primiți proteine de înaltă calitate, acizi grași esențiali (cu maxim de Omega-3) și toate mineralele importante.”, a mai spus Mihaela Bilic.

De asemenea, Mihaela Bilic a menționat că o conservă de pește asigură necesarul zilnic de calciu pentru un adult, dacă consumați peștele întreg, cu tot cu oase. De exemplu, calciul din oasele sardinelor este foarte ușor de asimilat de organismul uman. Mai mult, dacă peștele este ținut în sos tomat și absorbția fierului va fi mult mai mare

Beneficiile conservelor de sardine

Sardinele conservate sunt o sursă extraordinară de acizi grași omega 3, asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv risc redus de boli de inimă, tratamentul afecțiunilor inflamatorii, risc redus de cancer de sân și îmbunătățirea sănătății mintale.

În plus, sunt bogate în proteine ​​și sărace în calorii. Încercați rețeta de spaghete cu sardine chilli și usturoi.

  • Cele mai bune rețete în care puteți folosi conserve de pește:
  • Paste cu ton
  • Plăcintă cu orez și ton mediteranean
  • Plăcintă cu pește și mazăre
  • Macaroane cu sos și somon
  • Linguine cu somon și broccoli
  • Bruschete de sardină, fenicul și ceapă roșie
  • Spaghete cu sardine chilli și pesmet de usturoi