De fapt, micile feline au personalități ciudate; unele sunt mai drăgăstoase, în timp ce altele preferă să fie singure și să păstreze distanța. Sunt și pisici care adoră să stea în poală și să se bucure de compania omului.

Există și alte motive pentru care pisicile stau în poala stăpânilor.

Motivele pentru care pisicile stau în poala stăpânilor

Iată care sunt acestea, potrivit Thediscerningcat

1. Tânjesc după atenție

Dacă o pisică vrea să se așeze în poală, se uită la tine și începe să miaune, s-ar putea să simtă nevoia de mai multă atenție. De asemenea, caută afecțiune sau pur și simplu încearcă să-ți spună că îi este foame.

2. Sunt foarte afectuoase

Pisicile gravitează frecvent în jurul oamenilor pe care îi iubesc și caută o legătură mai strânsă cu ei. Uneori, dacă se ghemuiesc în poală, caută mai multă dragoste pentru că asociază acest obicei cu alintatul și vor să se simtă apreciate.

3. Pisicile iubesc căldura

Ai observat vreodată că felina ta surprinde prima rază de soare care se scurge prin ferestre, dimineața? Fie că doarme pe canapea sau pe pervaz, pisicuța va fi mereu acolo, urmărind atentă prima rază de soare.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că pisicile preferă locurile de odihnă încălzite și receptorii de temperatură.

Temperatura medie a corpului unei pisici poate varia de la 37,2 ° C – 39,2 ° C, iar menținerea acestei temperaturi necesită efort.

Felinele caută surse externe de căldură, astfel încât corpul lor să nu muncească la fel de mult pentru a păstra căldura, iar poala stăpânului poate fi locul perfect.

pisică
SURSĂ FOTO: Dreamstime

O pisică poate avea nevoie de atașament

4. Vor să demonstreze că sunt atașate

Pisicile sunt considerate uneori ca fiind neprietenoase, distante, preferând o viață solitară.

Dar pot fi adesea și iubitoare, sociabile și prietenoase. Personalitatea pisicii, temperamentul și rasa felină pot influența cât de drăgălaș este pisoiul tău. Se freacă de picioarele stăpânilor, miaună și se cuibăresc în poală, ca o demonstrație a legăturii sociale și a atașamentului.

5. Își revendică teritoriul

Pisicile sunt creaturi speciale care și își revendică teritoriul, marcându-l cu mirosul lor. Este unul dintre principalele moduri în care comunică.

O pisică își poate freca fața pe tine pentru a depune feromoni; este comportamentul prin care marchează proprietatea.

Așa că, atunci când ajung să se ghemuiască pe pieptul tău și să doarmă la picioarele tale sau pe piept, te marchează pe tine sau patul tău ca fiind al lor. Ar trebui să considerăm asta ca pe un compliment.

pisica pisici
SURSA FOTO: Capital

Confort și siguranță

6. Felinelor le plac locurile confortabile

Pisicile pot dormi în jur de 12 – 16 ore pe zi, așa că adesea se află în căutarea unui loc frumos și confortabil. Indiferent de caz, iubesc locurile moi și confortabile pentru a se relaxa și a se ghemui. Adesea, acest loc poate fi poala ta.

7. Pisicile par să se simtă așa mai în siguranță

Toată lumea simte nevoia de securitate. Pisica nu face excepție. Somnul este un moment vulnerabil, așa că pisica ghemuită în poală indică faptul că are încredere și se simte protejată de tine.

O pisică trebuie să aibă încredere în tine pentru a ți se așeza în poală. Deci, atunci când pisica face asta, asigură-te că nu îi restricționezi mișcarea și lasă-i opțiunea de a pleca

8. Iubesc sunetele și mirosurile stăpânilor

Ritmul constant al bătăilor inimii omului și respirația pot ajuta o pisică să adoarmă mai ușor.

9. S-ar putea să vă spună că ceva nu este în regulă

Pisicile tind să doarmă mai mult iarna. Dar dacă este o perioadă caldă a anului și o pisică este inactivă și vrea doar să se culce cu tine, îți poate da un semn. De asemenea, pisicile au poziții speciale în care dorm atunci când sunt bolnave, cum ar fi pe burtă, așa că fii atent la un astfel de comportament