Informaţie pentru toţi cei născuţi înainte de 1973! Este total interzis pentru cine a împlinit 50 ani

oameni

SURSA FOTO: Dreamstime

Înaintarea în vârstă vine la pachet cu tot felul de probleme, mai ales în ceea ce privește sănătatea. De aceea, există o serie de motive pentru care, după o anumită vârstă, ar trebui să ne schimbăm stilul de viață.

Odată ce am trecut de 50 de ani, dieta joacă un rol important în sănătatea organismului.

Chiar dacă nu putem controla totul când vine vorba de sănătate, pe măsură ce îmbătrânim, există multe alte lucruri pe care le putem controla prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase.  Se știe că anumite alimente pot aduce beneficii organismului, atenuând riscul unor afecțiuni despre care medicii ne avertizează constant.

În schimb, anumite alimente pot avea un impact negativ asupra sănătății, inclusiv creșterea riscului de obezitate, diabet de tip 2, boli cardiovasculare și alte afecțiuni, potrivit Parade.

Eliminați pe cât puteți zahărul

Unul dintre obiceiurile proaste la care trebuie să renunțăm este consumul excesiv de zahăr.

Cu timpul, zahărul poate duce la probleme de sănătate grave, la diabet și la creșterea în greutate. Renunțați la zahăr pe cât posibil și în mod special la băuturile carbogazoase!

Reduceți consumul de cafea

S-a dovedit că există efecte pozitive ale cofeinei asupra sistemului imunitar și a metabolismului.

Dar prea multă cofeină poate exacerba problemele cardiace și chiar afectează funcția sexuală.

Mai ușor cu sarea

Slănina, pizza, brânza sau alte produse procesate au adesea o cantitate semnificativă de sodiu.

În timp ce sodiul este un mineral esențial pentru funcționarea corpului, o cantitate prea mare poate duce la creșterea tensiunii arteriale, agravând afecțiunile cardiace asociate și ducând la retenția de apă.

Evitați grăsimile saturate

Unele grăsimi saturate sunt sănătoase, dar cele sub formă de unt, brânză, lapte și alte produse lactate, pot crește riscul de colesterol și boli de inimă. Încercați pe cât posibil să reduceți aportul de grăsimi saturate și începeți să consumați grăsimi mai sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline.

Din păcate, și sucurile dietetice care folosesc îndulcitori artificiali în loc de zahăr nu sunt nici bune pentru sănătate. Consumul regulat de sucuri dietetice crește riscul afecțiunilor de sănătate, inclusiv diabet de tip 2 și sindrom metabolic.

Faceți mai multă mișcare, chiar dacă vă dor picioarele

Sedentarismul ucide. Lipsa mișcării poate duce la mai multe probleme de sănătate ale inimii, la pierderea masei musculare, la slăbirea sistemului osos și la creșterea în greutate, avertizează medicii.

Chiar dacă picioarele ne dor mai mult după o anumită vârstă și nu mai avem aceeași forță ca la 30 de ani, este important să facem mișcare.

Ce ar trebui să mâncăm pentru a fi sănătoși?

Consumul suficient de proteine ​​ajută la construirea și păstrarea masei musculare, fiind important pentru un stil de viață activ, un metabolism puternic și un sistem imunitar puternic. Alimentele bogate în proteine ​​sunt carnea slabă, peştele, tofu, ouăle, fasolea și lintea, nucile și semințele, lactatele.

Majoritatea oamenilor obține suficiente proteine ​​numai din alimente. Dacă aveți nevoie de o sursă rapidă de proteine, puteți încerca să utilizați pudră de proteine ​​sau suplimente.

Consumul de fibre promovează mișcările intestinale și o digestie sănătoasă, susține sănătatea inimii, încetinește absorbția zahărului pentru a stabiliza nivelul zahărului din sânge și ajută la menținerea unei greutăți sănătoase. Alimentele bogate în fibre includ legumele, fructele, cereale integrale, fasolea și lintea, nucile și semințe.