Confruntarea dintre Rusia şi Ucraina ajunge la un nou nivel! Au început răpirile înalţilor oficiali din ţara vecină.

Primarul din Melitopol a fost răpit vineri seară de către soldaţii ruşi

Este vorba, mai exact, despre primarul din Melitopol, Ivan Fedorov.

Edilul oraşului din sud-estul Ucrainei, nu departe de Peninsula Crimeea, a fost răpit vineri seară.

Informaţia a fost dată publicităţii de către Anton Gerașcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei.

Primarul Ivan Fedorov ar fi fost răpit de soldați ruși. Edilul ar fi refuzat să coopereze cu invadatorii, a mai afirmat Anton Gerașcenko.

Nu se ştie deocamdată locaţia în care a fost dus edilul

Consilierul din Ministerului ucrainean de Interne a fost primul care a vorbit public despre răpirea primarului, transmite Mediafax.

Anton Gerașcenko a explicat şi cum a avut loc, de fapt, răpirea.

Zece persoane au intrat în centrul de criză, i-au pus o pungă pe cap primarului Fedorov și l-au luat „spre o direcție necunoscută”, a precizat oficialul ucrainean.

92% dintre ucraineni cred că Ucraina va respinge atacul Rusiei, indică un sondaj realizat săptămâna aceasta

În tot acest timp însă, ucrainenii nu par să îşi fi pierdut speranţa.

Potrivit unui sondaj realizat telefonic pe 8 şi 9 martie, la peste zece zile de la debutul invaziei, cei mai mulţi dintre ucraineni cred că ţara lor va obţine victoria împotriva Rusiei.

92% dintre participanţii la sondaj cred că Ucraina va putea respinge atacul Rusiei, comparativ cu 6% care nu cred deloc într-o astfel de posibilitate, notează Agerpres.

Dintre persoanele care sunt încrezătoare în victorie, 57% cred că Ucraina va câştiga războiul în următoarele câteva săptămâni, 18% cred că acest lucru se va întâmpla în săptămâna în curs şi 39% cred că victoria va fi obţinută în săptămânile următoarele.

Alţi 18% estimează că războiul va dura mai multe luni, iar 9% cred că el se va încheia după şase luni sau mai mult, în timp ce 16% nu au oferit niciun răspuns în legătură cu acest lucru.

De asemenea, 80% dintre persoanele intervievate au declarat că participă într-un fel sau altul la apărarea Ucrainei. Dintre aceştia, 39% au declarat că ajută armata ca „voluntari”, iar 37% că o susţin financiar.