Ordonanța de urgentă ce a intrat în vigoare pe data de 28 decembrie 2018 propusă de Premierul României, Viorica Dăncilă, are efecte dezastruoase la nivelul întregii țări. 5 dintre cele mai mari companii vor să își mute activitatea.
Efectele OUG 114 sunt catastrofale, iar din ceea ce s-a anunțat în spațiul public, mai multe companii gigant vor să vândă și să plece ulterior din România, a precizat jurnalistul Radu Tudor.
”Efectele catastrofalei Ordonanțe 114 :
Exportul de energie electrică a scăzut cu apoape 32% în primele şapte luni ale anului, la 2.374,1 milioane kWh, în timp ce importurile au crescut cu 45%, la 2.131,6 milioane kWh, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Să mai adaug și eu :
Italienii de la ENEL anunță că se retrag din România.
Nemții vând Telekom, nu se știe cui.
CEZ anunță și ea că vrea sa vândă și să plece.
Gigantul american Exxon Mobil a înghetat orice inițiativă și studiază serios rezilierea oricărui dialog cu zona guvernamentală, după multe promisiuni neonorate. Urmează renunțarea la România și proiectul din Marea Neagra dacă neseriozitatea și lipsa deciziei la Palatul Victoria continuă.
Mai multe structuri centrale fac orice pentru a sabota investitorii serioși, occidentali și a promova tot soiul de sulfuroși orientali și estici, dispuși la compromisuri medievale.
Ministerul Energiei de anunță că importurile de la rusi au crescut de câteva sute de ori (!) față de începutul anului, grație OUG 114. Deci sporește dependența față de Moscova, așa cum și-au dorit cei doi care au pus la cale ordonanța.
Chinezii, turcii și rușii sunt favorizați de măsurile guvernamentale, în timp ce companiile din țările aliate și partenere din zona euroatlantică au dificultăți din ce în ce mai mari.
Premierul Viorica Dancila promite că anulează OUG 114 care a nenorocit zona hard a economiei – investițiile companiilor mari din energie și telecomunicații – și nu se ține de cuvânt. Nici un dialog cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Straini (FIC).
În tot acest timp, atingem cifra 100 (!!!) cu remanierile. Plus interimatele, schimbările, racolările și instabilitatea guvernamentală în zone cheie, ce ar trebui să ducă la performanța economică pentru România, nu la baltirea într-o realitate tristă, fără perspective, fără proiecte majore europene derulate, fără implicarea la nivel continental în decizii care ne privesc în mod direct. Nu suntem parte a niciunui proiect de anvergura la nivel UE !
Creșterea economică, bazată în mare parte pe consumul românilor, nu generează nici kilometri de autostradă, nici căi ferate modernizate, nici spitale noi, nici parcuri industriale unde să vină numele grele sa investeasca.
Perspectivele Romaniei, pe termen scurt, sunt absolut îngrijorătoare.”, scrie Radu Tudor, pe blogul personal.