Experţii Kaspersky Lab au descoperit că, pentru a-şi atinge scopurile, infractorii cibernetici trimiteauzilnic jucătorilor aproximativ 10 e-mail-uri cu link-uri şi ataşamente şi lansau, în medie, 500 de atacuri de infectare a acestora prin intermediul browser-ului. În plus, „colecţia” de programe malware care au ca ţintă jocurile online creşte cu aproximativ 5.000 pe zi.
Una dintre tacticile preferate ale infractorilor cibernetici în ceea ce priveşte jocurile online este, desigur, ingineria socială – în special phishing-ul. De exemplu, infractorii cibernetici utilizau numele marilor comunităţi de gaming din lume şi încercau să îi atragă pe site-uri false pentru a colecta parolele de la conturilede jocuri. În 2012, experţii Kaspersky Lab au înregistrat 15 milioane de vizite pe site-urile de phishingcare imitaudesign-ul unuia dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri online din lume. În total, au fost detectatezilnic peste 50.000 de tentativede redirecţionare către site-uri de phishing. Toţi utilizatorii care au căzut în capcană au fost protejaţide sistemulanti-phishing integrat în suita Kaspersky Internet Security, care a detectat prompt tentativele de fraudă.
Ameninţări care ţinteau jucătorii au fost identificate peste tot în lume, dar în proporţii diferite, numărul lor fiind strâns legat de numărul de jucători activi din diferite ţări. În 2012, cele mai multe astfel de incidente au fost identificate în Rusia, China şi India. Acestea sunt ţările în care jucătorii se confruntă cu cel mai mare risc de infectare şi, în consecinţă, cu furtul avatarurilor şi al obiectelor virtuale deţinute în joc. Acest top a rămas aproape neschimbat în ultimii 7 ani şi este puţin probabil ca infractorii cibernetici săîşi piardă interesul pentru aceste zone.
Însă, există soluţii pentru a ne proteja de atacurile lansate de către infractorii cibernetici atât în viaţa reală, cât si în cea virtuală. La primavedere, recomandările experţilor par evidente, deşi, în practică, şi-au dovedit eficienţa în repetate rânduri.
„În primul rând, trebuie să fiţi foarte atenţi atunci când primiţi e-mailuri din partea serverului de administrare a unui joc online în care vi se cere furnizarea unor informaţii personale despre contul vostru sau autorizarea unei acţiuni, suborice pretext. Nu accesţi link-ul deoarece este posibil să vă ducă pe un site de phishing” avertizează expertul malware Kaspersky Lab, Sergey Golovanov. „De asemenea, nu descărcaţi patch-uri neoficiale din surse suspecte, deoarece aţi putea ajunge foarte uşor să primiţi„la pachet” un Troian, care se poate infiltra în sistem pentru a vă fura toate parolele. Şi nu mă refer doar la jocurile online, ci şi la cardurile bancare, în situaţiile în care banca vă oferă servicii online. Ţinând cont de toate aceste lucruri, dacă sunteţi jucător, puteţi folosi un card de debit virtual, care săvălimiteze suma de bani care poate fi cheltuită, evitând astfel riscul ca banii să vă fie furaţi din cont,” a adăugat Sergey Golovanov.
Există, însă, şi situaţii în care infractorii cibernetici pot reuşi să îipăcăleascăchiar şi pe cei mai precauţi utilizatori. De aceea, experţii recomandă utilizatorilor să folosească soluţii de securitate profesionale. De exemplu, Kaspersky Internet Security 2013 includecele mai recente tehnologii utilizate în prezent pentru a detecta şi a bloca programele dăunătoare —anti-phishing, securizare automată împotriva exploit-urilor, tastatură virtuală pentru introducerea numelui de utilizator şi a parolei, şi multe alte funcţii.
În plus, suita include un mod special pentru jocuri care operează în fundal fără a afecta resursele sistemului şi care opreşte notificările de îndată ce jocul este pornit.
*Aceste informaţii au fost colectate cu acordulmembrilor Kaspersky Security Network (KSN), care reuneşte milioane de utilizatori de produse Kaspersky Lab din lume. KSN colectează automat informaţii despre tentativele de infectare, de descărcare şi de activare a fişierelor dăunătoare pe computerele utilizatorilor. Aceste informaţii sunt colectate cu aprobarea utilizatorilor şi sunt confidenţiale. Datele sunt utilizatepentru a fi analizate cu ajutorul serverelor centrale Kaspersky Lab.
Infractorii cibernetici îi „vânează” pe jucătorii online
6 februarie 2013, 14:14
Ultima modificare în 6 februarie 2013, 16:14
Experţii Kaspersky Lab au înregistrat, în 2012, 7.000 de tentative de infectare a computerelor jucătorilor din întreaga lume în fiecare zi, potrivit datelor furnizate de KSN. Aceste atacuri sunt lansate în încercarea de a obţine datele personale ale utilizatorilor, cum sunt parolele folosite pentru jocurile online şi sistemele de online banking. În ceea ce priveşte jocurile, utilizatorii rău intenţionaţi încercau să fure avataruri şi obiecte virtuale utilizate în joc, pentru a le vinde ulterior. În cazul sistemelor de online banking, infractorii cibernetici încercau să fure bani din conturile bancare.
Etichete:
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Un român se numără printre câştigătorii concursului Google Code-In
- GTS pune bazele unui parteneriat cu T-Mobile pentru a oferi servicii mobile în Cehia
- ANCOM a finalizat proiectul tehnic pentru realizarea comparatorului de tarife
- Bitdefender Internet Security 2013, premiat de AV-TEST cu trofeul „Best Repair”
- SFÂRŞIT: Sony spune ADIO unui alt dispozitiv. Ultimul produs va fi livrat în martie
- Vodafone introduce în portofoliul său două terminale 4G
- Nou director regional la Panasonic
- STUDIU: 97% dintre utilizatorii de internet folosesc calculatorul în detrimentul tabletei pentru a cumpăra online
- Job de vară pentru studenţi:câştigi bani şi te distrezi
- Circa 250.000 de conturi de Twitter „sparte” de hackeri