Persoanele care vor coborî în staţia de tramvai de pe pasaj vor avea acces lejer la mijloacele de transport de sub pasaj atât de pe Calea Griviţei, cât şi de pe Bulevardul Dinicu Golescu: tramvaie, troleibuze, autobuze, staţia de metrou Basarab, staţie de taxiuri, două autogări pentru transport intern şi internaţional, precum şi la trenurile care pleacă din Gara de Nord şi din Gara Basarab.

În total, staţia va avea patru scări rulante, patru lifturi şi şase trotuare rulante care vor face legătura cu Gara de Nord. Contractul pentru realizarea acestor facilităţi a fost semnat la începutul acestui an cu ThyssenKrupp şi este estimat la 2,5 milioane de euro.

Pasajul Basarab a fost inaugurat oficial la jumătatea lunii iunie, autorităţile nemaiaşteptând finalizarea staţiei intermodale.

Deşi termenul anunţat pentru darea în folosinţă a facilităţii a fost jumătatea lunii septembrie, iată că nici la jumătatea lui octombrie aceasta nu a fost deschis publicului. Însă, având în vedere stadiul lucrărilor din acest moment, în imaginile surprinse de reporterii capital.ro, în următoarea perioadă bucureştenii vor putea folosi lifturile şi scările rulante pentru a ajunge pe pasajul suprateran şi de pe pasaj pentru a coborî la mijloacele de transport de sub el.

Cel mai mare pod hobanat din Europa

Pasajul Basarab are o lungime de 1,9 kilometri, fiind cel mai lung pasaj rutier din Capitală. Podul hobanat, în lungime de 360 metri, este un proiect unic în Europa, având piloni în înălţime de 84 metri, prinşi de 60 de hobane care susţin un tablier în lăţime de 44 metri.

Costurile de construcţie ale Pasajului Basarab s-au cifrat la 255 milioane de euro. Lucrarea a fost realizată de compania spaniolă FCC ConstruccWion şi de cea italiană Astaldi. Pasajul rutier face legătura rutieră şi de tramvai dintre Bulevardul Nicolae Titulescu, Şoseaua Orhideelor, Podul Grozăveşti, Bulevardul Vasile Milea şi Şoseaua Grozăveşti.
Citiţi şi:

  • SURPRIZĂ: Pasajul Basarab nu este gata nici până în prezent
  • Toată istoria Pasajului Basarab în 40 de secunde
  • Prima zi pe Pasajul Basarab în imagini. Galerie FOTO şi VIDEO
  • Bucureştenii, la promenadă pe Pasajul Basarab. FOTO şi VIDEO
  • Au început probele la Pasajul Basarab
  • Cum arată Pasajul Basarab la câteva zile înaintea inaugurării