ING Asigurări de Viaţă şi-a majorat capitalul social cu 6,7 milioane de lei, la 69,4 milioane de lei, prin aport în numerar, potrivit datelor din raportul lunar al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Operaţiunea a fost aprobată la începutul lunii mai şi a fost însoţită de emiterea unui număr de 6,7 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de un leu/titlu. ING Asigurări de Viaţă este cel mai mare jucător pe segmentul pensiilor facultative (Pilonu
ING Asigurări de Viaţă şi-a majorat capitalul social cu 6,7 milioane de lei, la 69,4 milioane de lei, prin aport în numerar, potrivit datelor din raportul lunar al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Operaţiunea a fost aprobată la începutul lunii mai şi a fost însoţită de emiterea unui număr de 6,7 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de un leu/titlu.
ING Asigurări de Viaţă este cel mai mare jucător pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul II), unde administrează două fonduri – ING Clasic şi ING Optim.
La finele lunii mai, cele două fonduri aveau 75.654 clienţi şi active nete de 111,24 milioane de lei.
Potrivit datelor CSSPP, Pilonul III avea active nete de 255,86 milioane de lei şi 198.183 clienţi.
“ING Asigurări de Viaţă şi-a majorat capitalul social aferent activităţii de administrare a fondurilor de pensii facultative, cu suma de 6,7 milioane lei, acesta ajungând la valoarea de 29,8 milioane lei”, a explicat directorul general al companiei, Cornelia Coman. Asigurătorul administrează două fonduri de pensii private facultative. Potrivit oficialului ING, majorarea capitalului social a fost necesară pentru dezvoltarea activităţii de pe segmentul pensiilor facultative, dar a fost determinată şi de necesitatea acoperirii cheltuielilor iniţiale cu investiţiile şi a celor operaţionale de pe acest segment.
Societatea este prezentă şi pe segmentul asigurărilor de viaţă. Anul trecut, subscrierile din prime au totalizat 527,06 milioane de lei, în scădere cu 21,1% faţă de 2008.
Înfiinţată în 1997, compania este membră a grupului olandez ING, prezent în România şi prin ING Bank şi ING Fond de Pensii.
SURSA: Mediafax