ING Bank România, profit net de 347 de milioane de lei

În primele trei luni, banca a raportat venituri de 877 milioane lei și active totale de 71,4 miliarde lei, în creștere cu 11,3% și, respectiv, 14,1% față de aceeași perioadă din 2023.

Costurile cu provizioanele de risc au rămas scăzute, la aproximativ 58 milioane lei, deși mai ridicate decât în T1 2023.

Totodată, ING Bank România a oferit noi împrumuturi pentru a sprijini tranziția către un mediu mai sustenabil, acordând credite cu discounturi eco pentru persoane fizice în valoare de 32 milioane euro, reprezentând aproximativ 50% din valoarea totală acordată în 2023 (67 milioane euro).

Creditele cu componente de sustenabilitate acordate companiilor au atins 4,5 milioane euro pentru companii mici și 670 milioane euro în credite sindicalizate și bilaterale pentru companii mari.

În ceea ce privește fondurile mutuale cu componentă sustenabilă (art. 9 conform SFDR), clienții persoane fizice au investit 29 milioane euro în primul trimestru.

ING Bank România
SURSA FOTO: Dreamstime

Despre ING Bank România

ING Bank România, parte a ING Group, instituție financiară internațională care oferă servicii bancare pentru peste 38 de milioane de clienți individuali, companii și instituții din peste 40 de țări, a fost înființată în 1994. În prezent, este o bancă universală, oferind produse și servicii pentru toate categoriile de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice.

ING Bank România este singura bancă din top 10 bănci locale după active care a avut o creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. Este o bancă universală cu peste 1,8 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking.

Protecție financiară pentru peste un milion de clienți

Amintim că NN România și ING Bank România au ajutat peste 1 milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin soluțiile dezvoltate în cadrul parteneriatului strategic început acum 10 ani, care include asigurări de viață, de sănătate, pentru pierderea locului de muncă și atașate unui împrumut.

În cazurile acoperite, clienții care au avut nevoie de asigurare sau familiile lor au primit, până în prezent, indemnizații în valoare totală de 25 de milioane de euro.

„Din acest an, portofoliul de asigurări dezvoltate împreună cu ING Bank se extinde cu un nou produs, asigurarea facultativă de locuință NN, care oferă clienților protecție financiară în situații care le pot afecta casa, și vom continua să investim în următorii ani în dezvoltarea de noi soluții și experiențe pentru clienți băncii.

Istoria comună și parteneriatul solid pe care îl avem cu ING Bank ne ajută să înțelegem nevoile clienților de servicii bancare și să le oferim soluții relevante de protecție pentru tot ce contează mai mult pentru ei, contribuind la sănătatea lor financiară și la reducerea vulnerabilității în situații neprevăzute”, spune Cătălin Elisei, directorul general al companiei de asigurări generale NN Asigurări, parte din NN România.

Mai multe puteți citi aici.