Diviziile de afaceri ale ING Bank România vor fi conduse numai de manageri români, după ce ING Olanda a numit-o în funcţia de director al Diviziei Retail pe Maria Cristina Matei, actualul şef de dezvoltare al produselor de retail. "Toate cele patru divizii de afaceri ale ING Bank vor fi conduse de manageri români. ING a devenit o bancă cu un pronunţat caracter local şi cu o mare doză de încredere din partea managementului olandez în echipa românească. Practic, în bancă mai sunt
Diviziile de afaceri ale ING Bank România vor fi conduse numai de manageri români, după ce ING Olanda a numit-o în funcţia de director al Diviziei Retail pe Maria Cristina Matei, actualul şef de dezvoltare al produselor de retail.
„Toate cele patru divizii de afaceri ale ING Bank vor fi conduse de manageri români. ING a devenit o bancă cu un pronunţat caracter local şi cu o mare doză de încredere din partea managementului olandez în echipa românească. Practic, în bancă mai sunt doar doi manageri olandezi, directorul financiar şi directorul de risc”, a declarat pentru Mediafax directorul general al băncii, Mişu Negriţoiu.
Maria Cristina Matei va prelua conducerea diviziei de retail începând cu 1 mai, postul fiind în prezent ocupat în regim de interimat de Eric Robles, după plecarea fostului director Albert Roggemans, în luna decembrie a anului trecut.
ING Bank România operează din 2010 într-o formulă de bancă universală, pentru prima dată de când a intrat pe piaţa locală, cu patru divizii mari de afaceri – Retail, Companii, IMM-uri şi Pieţe Financiare.
Divizia pentru IMM-uri este condusă de la 1 februarie de Bogdan Boteanu, fost responsabil pentru clienţi companii, iar divizia de corporate (commercial banking) va fi condusă de la 1 iulie de Mihaela Bîtu, actual regional head of general lending products pentru Europa Centrala şi de Est în cadrul ING Bank Olanda.
Divizia Pieţe Financiare îl are ca director interimar pe Florin Cîţu, care ar putea fi numit definitiv pe această poziţie.
Sucursală a ING Bank Olanda, ING Bank România a fost înfiinţată în 1994, fiind prima sucursală a unei bănci străine deschisă în România după 1989.
Profitul ING Bank România a scăzut cu 20% anul trecut, la 84 milioane lei, în condiţiile unui venit net record, de 695 milioane lei, în urcare cu 30% faţă de 2008.
Potrivit lui Mişu Negriţoiu, banca avea la finele anului trecut o cotă de piaţă de 3,61% pe active, 4,78% pe depozite, 10% pe carduri, 10% pe plăţi şi cash management, 12% pe piaţă monetară, 7% pe brokeraj şi 43% pentru activităţi de custodie.
SURSA: Mediafax