Instituția financiară va recompensa acționarii prin acordarea de dividende imediat ce Banca Centrală Europeană va ridica restricțiile impuse în acest sens. Cu toate că venitul net al ING Bank a scăzut cu 48% în 2020, în ultimele trei luni ale anului trecut a înregistrat un profit net cu mult peste estimările analiștilor.
Grupul bancar olandez ING a raportat vineri o scădere de 48% a profitului net în 2020, până la 2,45 miliarde de euro, ca urmare a efectelor pandemiei dar totodată s-a alăturat altor bănci europene care intenţionează să îşi recompenseze acţionarii după ce Banca Centrală Europeană va ridica restricţiile impuse dividendelor, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.
„Efectele pandemiei de Covid-19 şi izolărilor au fost vizibile în încetinirea cererii de credite, care la rândul său a afectat creditarea”, a informat ING într-un comunicat de presă.
Cu toate aceste, în ultimele trei luni ale anului trecut, ING a realizat un profit net de 727 milioane de euro, cu mult peste estimările analiştilor care mizau pe un rezultat de 499 milioane de euro. De asemenea, provizionale pentru creditele neperformante au scăzut cu 51% până la 208 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2019.
ING va plăti un dividend de 12 eurocenţi pe acţiune
Aceste rezultate „sunt o dovadă a rezistenţei în vederea revenirii din cursul anului 2021. Credem că suntem din nou în cursă după un an 2020 dificil”, a declarat directorul financiar de la ING, Tanate Phutrakul.
Potrivit directorului financiar, ING va plăti un dividend de 12 eurocenţi pe acţiune, la finele acestei luni sau începutul lunii martie. În plus, banca olandeză intenţionează să plătească un alt dividend de 27 de eurocenţi pe acţiune, după ce restricţiile impuse de Banca Centrală Europeană vor expira în septembrie, şi are de gând să îşi recompenseze acţionarii şi cu alte plăţi în numerar sau răscumpărări de acţiuni. În total, ING a pus deoparte 3,27 miliarde de euro pentru recompensarea acţionarilor.
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.