ING va reduce cu un punct procentual dobânda standard pentru conturile curente cu card ataşat ING Card Cont’ROL, noua dobândă urmând a fi aplicată începând cu data de 20 septembrie.

Astfel, pentru o valoare a soldului de până la 100.000 de lei noua dobândă va fi de 8% pe an, aceasta crescând cu o jumătate de punct procentual pentru o valoare a soldului mai mare de 100.000 de lei, se precizează într-o notă către clienţii băncii.

“Dobânda este valabilă din prima zi, se aplică de la primul leu şi se virează în cont la sfârşitul lunii”, afirmă, în documentul menţionat, Maria-Cristina Matei, director Dezvoltare Produse Retail în cadul ING Bank – Sucursala Bucureşti.

Randament în scădere

Acest nou nivel al dobânzilor pentru ING Cont’ROL reduce semnificativ randamentul la sumele depuse comparativ cu dobânda promoţională de 13 procente practicată în urmă cu două luni. Succesul ING Cont’ROL din perioada promoţională, respectiv mai-iulie a.c. a fost atât de mare încât banca a rămas pentru o perioadă (scurtă, e adevărat) fără carduri.

Reducerea dobânzii este în conformitate cu evoluţia de pe piaţa bancară ca urmare a deciziei BNR de scădere a dobânzii de politică monetară de la 9% pe an, la 8,5% pe an. Pe de altă parte, trebuie ţinut cont de faptul că pentru acest produs, respectiv ING Cont’ROL, costurile de administrare sunt destul de mari comparativ cu un card standard.

Astfel, se percepe o taxă anuală de administrare a contului de 20 de lei la care se adaugă o taxă de 28 de lei, anual, pentru administrarea cardului, care se percepe din anul următor deschiderii contului.