ING a primit, în 2008, ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări. Săptămâna trecută, ING s-a separat de ING US printr-o ofertă publică iniţială de 1,3 miliarde de dolari.

‘Odată cu finalizarea acestei etape cruciale, în prezent accelerăm pregătirile pentru o ofertă publică iniţială a companiei europene de asigurări, obiectivul nostru fiind acela să fim gata să mergem pe piaţă în 2014’, a declarat directorul general al ING, Jan Hommen, într-un comunicat.

În primul trimestru al acestui an, ING a înregistrat un profit net de 1,804 miliarde de euro, în creştere faţă de 728 milioane de euro în perioada similară din 2012. Grupul a precizat că rezultatele înregistrate de diviziile de asigurări din Europa şi Asia au rămas sub presiune din cauza randamentelor scăzute, profitul operaţional al acestor divizii înregistrând o scădere de 39%, până la 79 milioane de euro.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Sursa: Agerpres