Gerul și nivelul scăzut de umiditate sunt cauzele uscăciunii și ale inflamației pielii.

Din fericire, avem la dispoziţie mai multe soluții pentru a reduce efectele nocive ale temperaturilor scăzute asupra pielii. Site-ul SheFinds spune că există două ingrediente naturale care, pe lângă faptul că sunt antioxidante, au și puterea de a reduce inflamația pielii.

Nu mai trebuie spus că ceea ce mâncăm are un impact direct asupra organismului și a pielii. Dermatologul Purvisha Patel și nutriționistul Susan Kelly arată care sunt numeroasele beneficii pentru piele ale acestor două ingrediente, pe care mulți oameni le folosesc.

Beneficiile turmericului

Turmericul este un condiment care derivă din rădăcina plantei Curcuma longa, fiind o plantă perenă din familia ghimbirului. Este cultivat în India, dar și în alte state din Asia de Est. După cum explică Patel, turmericul este foarte apreciat pentru combaterea unor afecțiuni ale pielii.

„Turmericul este folosit de secole în medicina orientală pentru a combate cancerul, bolile autoimune și afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, vitiligo și acneea”, spune Patel.

S-a demonstrat în studii științifice că ajută la afecțiunile pielii atunci când este ingerat, dar și când este utilizat local. Culoarea galben-strălucitor a turmericului poate fi atribuită curcuminei, ingredientul său activ. „Curcumina este anti-inflamatoare, anti-microbiană, anti-neoplazică și are proprietăți antioxidante, deoarece combate daunele radicalilor liberi”, spune Patel.

Folosită în unele medicamente moderne datorită proprietăților sale puternice anti-inflamatorii, antioxidante

Kelly spune că turmericul conține componenta Curcumină, care îi conferă o culoare și un gust distinct. Este folosită în diferite medicamente moderne datorită proprietăților sale puternice anti-inflamatorii, antioxidante, antifungice și antibacteriene.

Datorită calităților sale anti-inflamatoare, turmericul poate întări organismul în lupta împotriva unor afecțiuni respiratorii. De asemenea, tot mai multe rețete naturiste recomandă consumarea turmericului împreună cu mierea, ca un antibiotic extrem de eficient.

Care sunt cele mai importante beneficii ale oregano

Un alt ingredient-minune este oregano – o plantă mediteraneană, care poate fi face mai mult decât să ne condimenteze mâncarea. Oregano are o mulțime de beneficii pentru îngrijirea pielii când este aplicat local.

”Datorită calităților sale antifungice si antibacteriene, uleiul de oregano este un tratament natural pentru eczeme, psoriazis și alte afectiuni ale pielii. În plus, poate reduce iritațiile și pruritul”, spune Patel. Oregano conține carvacrol, timol, acid rosmarinic, fenoli și terpenoide, care sunt grozave pentru piele.

Uleiurile esențiale de oregano au proprietăți anti-inflamatorii

Oregano conține antioxidanți, poate încuraja producția de colagen și este un bun anti-inflamator. „Uleiurile esențiale de oregano au proprietăți anti-inflamatorii, deoarece conțin substanțe precum carvacrolul și timolul”, adaugă el. „În plus, sunt deja cunoscute efectele antioxidante și de vindecare a rănilor ale uleiului esențial de oregano”, completează Kelly.

„Aceste avantaje rezultă din concentrația mare de substanțe cu caracteristici antioxidante și antibacteriene naturale, inclusiv acidul rosmarinic și acidul carnosic”.

O modalitate excelentă de a folosi oregano în rutina de îngrijire a pielii este sub formă de uleiuri esențiale. Înainte de a încerca să-l folosiți pe față, aplicați-l pe o mică zonă de pe mână. „Îmbătrânirea și alte boli inflamatorii ale pielii sunt cauzate de daune oxidative”, spune Kelly. „În acest proces, radicalii liberi reacționează cu substanțele organice, care pot provoca leziuni ale pielii”, explică ea.