Ce român își poate imagina Crăciunul fără salata boeuf? Este un preparat nelipsit de pe mesele noastre în perioada sărbătorilor de iarnă și nu numai.
Chiar dacă este delicioasă, dacă adăugăm acest ingredient, îi vom strica iremediabil gustul. Iar multe gospodine fac această greșeală.
Nu folosi maioneză din comerț la salata de boeuf
Mai exact, este vorba despre maioneza din comerț. Multe gospodine o folosesc în prepararea salatei boeuf, fără a se gândi că acest ingredient îi poate schimba total gustul.
De asemenea, castraveții și gogoșarii murați ar trebui storși foarte bine înainte de a fi puși în salată. Altfel, preparatul ar putea deveni apos.
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit pentru csid.ro secretul celei mai gustoase salate boeuf. Fostul jurat de la Chefi la Cuțite are câteva secrete pentru a-i oferi preparatului un plus de savoare atunci când îl prepară.
Potrivit acestuia, legumele și carnea trebuie fierte în apă sărată. După fierbere, acestea ar trebui lăsate să se răcească și apoi să fie tăiate în cuburi mici.
Iată ingredientele de care aveți nevoie pentru prepararea celei mai gustoase salate boeuf:
- 300 g cartofi fierți,
- 150 g morcovi fierți,
- 80 g mazăre fiartă,
- 4 ouă,
- 80 g ardei gras murați,
- 80 g castraveți murați,
- 2 linguri muștar,
- sucul de la o lămâie,
- 400 ml ulei măsline sau floarea soarelui,
- 300 g pulpă de vită.
Mod de preparare:
Fierbeți carnea și legumele în apă sărată. După ce au fiert, lăsați-le să se răcească și apoi tăiați-le în cuburi mici.
Maioneza de casă se face din două gălbenușuri, muștar, suc de lămâie și ulei.
Un aspect esențial subliniat de Florin Dumitrescu este adăugarea treptată a uleiului în fir subțire în timp ce se amestecă gălbenușul cu muștar.
De asemenea, sucul de lămâie trebuie incorporat la final, după ce maioneza s-a emulsionat.
Originile salatei boeuf
Mulți cred că salata de boeuf are origini franțuzești. Dar este, de fapt, o specialitate românească cu rădăcini în Rusia.
În secolul al XIX-lea, celebrul bucătar francez Lucien Olivier a creat salata „Vânat în maioneză” în Rusia. Mai târziu, rețeta a fost adaptată la ingrediente mai accesibile, devenind astfel salata de boeuf pe care o cunoaștem astăzi.