Oțetul distilat este ideal pentru curățare, deoarece conține 95% apă și doar 5% acid acetic
Oțetul alb distilat este ideal pentru curățare, deoarece conține 95% apă și doar 5% acid acetic. Prin urmare, este suficient de puternic pentru a îndepărta murdăria acumulată, petele încăpățânate și murdăria lipită pe adidași fără a deteriora materialul.
Având în vedere proprietățile sale antimicrobiene, oțetul este și o soluție ieftină pentru mirosurile neplăcute din pantofi. Pentru ca adidașii albi să-și recapete strălucirea, veți avea nevoie de o sticlă cu pulverizator, oțet alb, apă și detergent lichid de rufe, arată Housedigest.
Iată ce trebuie să faceți pentru a curăța adidașii cu oțet alb
Amestecați apă și oțet alb distilat în proporții egale în sticla cu pulverizator.
Agitați bine și pulverizați cu generozitate soluția pe pantofii murdari. Apoi îi puteți pune într-o pungă pentru haine, pe care o puteți băga în mașina de spălat.
Umpleți compartimentul pentru balsam de rufe cu oțet alb și adăugați detergentul în compartimentul special. Dacă mașina de spălat nu are are compartiment pentru balsam de rufe, turnați aproximativ 35 de mililitri de oțet alb direct în tambur.
Acum, pur și simplu rulați ciclul de curățare. După ce pantofii au devenit curați, lăsați-i să se usuce la aer.
Puteți folosi și bicarbonat de sodiu
Dacă adidașii sunt foarte murdari, oțetul ar trebui să curețe murdăria, dar probabil că nu-i va face să arate ca atunci erau noi. În acest caz, puteți folosi un alt produs de bază de uz casnic – bicarbonatul de sodiu.
Procedeul rămâne aproape același. Dar, după ce ați pulverizat adidașii cu soluția de apă și oțet, presărați deasupra o lingură de bicarbonat de sodiu. Puneți încălțămintea în mașină și presarați bicarbonat de sodiu pe pantofi înainte de a rula ciclul de curățare.
Oțetul scoate și petele de cafea de pe haine
Petele de cafea nu trebuie să reprezinte o problemă. Ele pot fi îndepărtate foarte ușor, folosind aceste trucuri. De menționat este faptul că un aspect foarte important în momentul în care începem curățarea petelor îl reprezintă materialul pe care haina de pe noi îl are.
În cazul țesăturilor sintetice spre exemplu, este important ca înainte de începe curățarea să fie scos tot surplusul de cafea din material. Acest lucru se realizează cu o cârpă uscată, dintr-un material mai mare.
Odată ce surplusul de cafea este îndepărtat de pe țesătură, se prepară o soluție într-un litru de apă caldă. Se pune o jumătate de lingură de detergent de vase, dar și o lingură întreagă de oțet alb. Suprafața de pe material unde au rămas petele de cafea se înmoaie timp de 15 minute și de abia apoi se clătește.
Pe de altă parte, în cazul hainelor din bumbac, procedura este mai diferită. La fel ca și la țesăturile sintetice, prima oară trebuie eliminat surplusul de cafea cu o cârpă uscată și moale.
Trucuri pentru curățarea petelor de cafea de pe haine
În ceea ce privește preparatul pentru îndepărtarea petelor, de această dată nu mai este nevoie neapărat de oțet sau detergent de vase, ci un produs special pentru îndepărtarea petelor care poate fi achiziționat din magazine. Haina se lasă în mașina de spălat, la program normal de spălare.
Dacă petele continuă să reziste și după spălarea la mașină, ele trebuie tamponate cu o cârpă umedă care să fie îmbibată într-o soluție alcătuită dintr-o parte oțet alb și alte trei părți de apă. Soluția nu trebuie să acționeze mai mult de un minut pe haine. Ea se curăță cu o lavetă îmbibată în apă caldă.