Are proteine, o densitate calorică moderată și este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi fierul, zincul și vitaminele B. Dar carnea de curcan nu este și cea mai gustoasă din lume. Carnea tocată de curcan poate forma baza unor chifteluțe delicioase și sănătoase cu un ingredient pe care majoritatea oamenilor îl are deja la îndemână: chimenul. Iată ce recomandă acest site.
Ierburile și condimentele cu conținut scăzut de calorii reprezintă un adaos ideal
Deși pesmetul și brânza pot spori aroma și suculența chiftelelor de curcan, mulți oameni încearcă să le evite în combinație cu acest tip de carne. De aceea, ierburile și condimentele cu conținut scăzut de calorii reprezintă un adaos grozav la chiftelele de curcan, iar chimenul este unul dintre cele mai recunoscute, îndrăznețe și comune condimente dintr-o bucătărie. Pentru a pregăti chiftele din carne de curcan, condimentate cu chimen, nu e nevoie de o abilitate culinară extraordinară.
Adăugați una-două linguri de chimen pentru fiecare kilogram de carne tocată
Regula este să adăugați una-două linguri de chimen pentru fiecare kilogram de carne tocată. Acest lucru va da chiftelelor o aromă robustă. Desigur, le puteți adapta în funcție de gust. Pe lângă chimen, ar fi bine să adaugați sare și piper negru, măcinat proaspăt. Amestecarea condimentelor și a cărnii tocate de curcan se face cel mai bine cu mâna, dar puteți folosi și o spatulă rezistentă din cauciuc sau un mixer.
Începeți să formați chiftelele și țineți cont că, pentru a se găti uniform, consistența este esențială, așa că toate chiftelele ar trebui să aibă aproximativ aceeași dimensiune. O linguriță mică de înghețată, o lingură sau un alt instrument vă poate ajuta să le dați forma dorită. Odată ce ați format toate chiftelele, încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie și rumeniți chiftelele pe toate părțile. În funcție de dimensiunea tigăii, poate fi necesar să faceți operațiunea de câteva ori, pentru a evita gătirea insuficientă.
Chiftelele de curcan cu chimen nu au nicio legătură cu chiftelele din carne de vită, cu care majoritatea oamenilor s-a obișnuit. Chimenul nu este folosit des în bucătăria italiană, iar aceste chifteluțe s-ar putea să nu fie pe placul unei farfurii cu spaghete marinara.
Pentru majoritatea americanilor, chimenul dă aromă unui castron aburind de chili. Este unul dintre semnele distinctive ale bucătăriei texane și mexicane, regăsindu-se în enchiladas, chimichangas, nachos și multe altele. O altă bucătărie care folosește frecvent chimenul este cea din Orientul Mijlociu. Și încă ceva: aceste chiftele din carne de curcan ar putea înlocui foarte bine falafelul deasupra unei lipii cu tzatziki, salată verde, roșii și ceapă roșie.
Beneficiile chimenului
Datorită conținutului ridicat de uleiuri volatile, vitamine și minerale, chimenul este un adjuvant natural pentru întărirea sistemului imunitar.
Combate stările de greață și anemia
Fructele de chimen sunt bogate în fier și în compuși organici care ajută la absorbția mai bună a fierului în organism, dar și la ameliorarea stărilor de greață. Chimenul negru este un aliat de nădejde împotriva durerilor, în special cele de spate, de genunchi sau articulații. E nevoie doar de puțin ulei de chimen amestecat și miere de albine și puțin oțet, iar cu soluția obținută masezi zonele afectate.