Ingredientul secret care va schimba complet gustul cafelei

cafea la ibric

SURSA FOTO: Dreamstime

Ingredientul secret care va schimba complet gustul cafelei. Un mare avantaj al dimineții este pentru mulți o ceașcă de cafea fierbinte, proaspăt măcinată și preparată. Cu excepția cazului în care bei cafeaua neagră, ceea ce adaugi în ea poate fie să îmbunătățească, fie să saboteze obiectivele de sănătate.

Ingredientul secret care va schimba complet gustul cafelei. Pe lângă caloriile goale adăugate, multe arome procesate conțin substanțe chimice nesănătoase, cum ar fi grăsimi hidrogenate, arome artificiale, îndulcitori și conservanți.

Chiar și doar câteva lingurițe de frișcă pe zi pot duce la o cantitate șocantă de calorii și zahăr în dietă. De exemplu, o ceașcă de cafea îndulcită conține aproximativ 35 de calorii și 5 grame de zahăr adăugat per lingură, potrivit Wellness52.

Să presupunem că folosiți 2 lingurițe de frișcă pe ceașca de cafea și beți 2 căni de cafea pe zi. Cele 4 lingurițe de frișcă adaugă până la 140 de calorii și 20 de grame de zahăr.

O opțiune delicioasă este cafeaua cu pudră de cacao

Vestea bună este că există ingrediente mai sănătoase pe care le puteți adăuga în cafea, care pot stimula metabolismul și pierderea în greutate.

O opțiune delicioasă este cafeaua cu pudră de cacao.

Dacă preferi un produs crud, neprelucrat, poți folosi pudra de cacao. Acest superaliment bogat în antioxidanți este făcut din boabe de cacao. O cantitate mică de pudră de cacao va conferi cafelei o aromă profundă și bogată.

Puteți folosi fie pudră de cacao neîndulcită, fie cacao obișnuită. Ambele provin din planta de cacao. Pudra de cacao este mai procesată, iar căldura care se emană în timpul procesării distruge o parte din nutrienți.

O lingură de pudră de cacao naturală/neîndulcită conține:

  • 12 calorii;
  • 0,5 grame de grăsime;
  • 3 grame de carbohidrați;
  • 0 grame de zahăr adăugat;
  • 2 grame de fibre.

De ce este foarte sănătoasă:

  • Pudra de cacao este plină de minerale, antioxidanți, fitonutrienți și fibre;
  • Este deosebit de bogată în calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu și zinc;
  • Flavonoidele și alți antioxidanți din cacao pot reduce inflamația;
  • Efectele pozitive ale pudrei de cacao asupra neurotransmițătorilor pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a energiei;
  • Poate ajuta la stimularea metabolismului și la pierderea în greutate;
  • Poate reduce grăsimea corporală și poate îmbunătăți compoziția corporal.
SURSĂ FOTO: pexels.com

Beneficii mai puțin știute

Efectele pozitive ale acestui ingredient asupra neurotransmițătorilor pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a energiei. Nu în ultimul rând, pudra de cacao poate ajuta la stimularea metabolismului și la pierderea în greutate, reducând grăsimea abdominală.

Studiile au arătat că includerea în dietă a acestui ingredient, folosit de obicei la prăjituri, poate contribui la accelerarea metabolismului și a pierderii în greutate.

Un studiu recent a constatat că șoarecii cărora li s-au administrat suplimente cu pudră de cacao au avut rate mai scăzute de creștere în greutate. De asemenea, șoarecii care au primit anumite doze de cacao au avut rate mai scăzute de inflamație. Concluzia studiului a fost aceea că pudra de cacao poate împiedica absorbția grăsimilor alimentare.

Cum să preparați cafeaua cu pudră de cacao

Cel mai bun mod de a adăuga pudră de cacao în cafea este să puneți mai întâi acest condiment în ceașcă, apoi turnați o cantitate mică de cafea și amestecați, astfel încât să se formeze o pastă groasă. Apoi adăugați restul de cafea.

Deoarece pudra de cacao are o aromă bogată, intensă, ar fi bine să începeți cu o cantitate mai mică, cum ar fi o linguriță, și să creșteți cantitatea, în funcție de gust.

Consumul zilnic de două-trei cești de cafea a fost asociat cu un risc de 10% până la 15% mai mic de a suferi de boli de inimă, insuficiență cardiacă sau chiar de deces prematur, indică un studiu, citat de CNN.