Ingredientul secret pentru cel mai delicios bulion de roșii făcut în casă. Evitați total să-l cumpărați din comerț

Bulionul de roșii este unul dintre ingredientele fără de care nu ne putem lipsi atunci când vrem să dăm savoare mâncărurilor. Încă de pe vremea bunicii, știam că acum este momentul să ne punem pe treabă și să preparăm produsul pe care să-l adăpostim în cămară sau în bucătărie. Pasta de roșii fără conservanți este nelipsită din bucătărie oricărei gospodine care se respectă.

Rețeta este simplă și presupune 20 de kg roşii şi ardei. Avem nevoie de 300 grame de zahăr, 5 linguri de sare grunjoasă, 4 foi de dafin şi 2 linguri de piper proaspăt măcinat. În prima fază vom coace jumătate din cantitatea de ardei, pe care îi curățăm ulterior. Apoi se spală, se curăţă de cotoare atât roşiile cât şi ardeii rămaşi, se scurg bine în strecurătoare, după care se dau prin maşina de tocat. Se toacă inclusiv ardeiul copt. Tot acest amestec se pun într-un vas şi se aşază la foc potrivit. Când începe să dea în clocot se pune ţelină, se lasă să fiarbă bine în vasul cu bulion, atât cât să-şi lase aroma, apoi se scoate cu o spumiera şi se aruncă. Se adaugă sare şi zahăr, piper şi foile de dafin, se lasă să fiarbă până se înjumătăţeşte cantitatea iniţială din vas, se gustă din nou şi abia spre final se potriveşte gustul.

Ingredientul secret pentru cel mai delicios bulion de roșii făcut în casă. Evitați total să-l cumpărați din comerț

Se sterilizează borcanele sau sticlele 20 de minute din momentul fierberii la bain marie, după care se umplu cu delicioasă pastă de roşii. Produsul care rezultă poate fi depozitat în cămară ani buni.

Ingredientul secret pentru un bulion de roșii de succes

Înainte de a purcede la treabă, trebuie să ai în vedere ingredientele. Este recomandat ca pentru bulionul de roșii să folosești roșiile  cărnoase, în niciun caz cele zemoase. Aruncați partea care este alterată. În caz contrar, există pericolul ca bulionul să mucegăiască în cămară. Dacă nu vrei să pui zahăr, atunci încearcă să alegi roșiile care sunt dulci în mod natural. În bulion nu se adaugă sare sau conservant.

Ingredientul secret pentru cel mai delicios bulion de roșii făcut în casă. Evitați total să-l cumpărați din comerț

Pentru o aromă deosebită există un ingredient secret de care nu toată lumea știe. Ca să fii sigur că succesul este garantat, la sfârșitul fierberii, poți adăuga un mănunchi de frunze de țelină sau de busuioc.

Mulți dintre noi preferă însă să cumpere bulionul de roșii direct din rafturile magazinelor. Ei nu știu că acesta eswte însă un adevărat pericol pentru sănătate. Asta pentru că sunt facute din concentrat sau au atât de mult zahâr incât riscați să dați în diabet. Consumate pe termen lung, toate aceste ingrediente pot avea efecte devastatoare pentru sănătate.

Sursă foto: Dreamstime

Ingredientul secret pentru cel mai delicios bulion de roșii făcut în casă. Evitați total să-l cumpărați din comerț