Ingredientul secret pentru o friptură fragedă și aromată. Nu te-ai fi gândit niciodată

Da, sucurile carbogazoase pline de zahăr sunt un pericol real pentru sănătate, iar consumul lor trebuie redus. Dar ați fi bănuit că aceste sucuri de care oamenii sunt sfătuiți să se țină cât mai departe pot face friptura mai savuroasă?

Conform site-ului Mashed, secretul marinării unei bucăți de carne, pe lângă usturoi, sos de soia, sare, piper și alte ingrediente de bază pentru marinată, este Coca-Cola.

Marinarea cărnii, de orice fel,  înainte de a o găti, este necesară pentru a o îmbogăți cu diferite arome și pentru a o frăgezi. Secretul unei marinade este foarte simplu, dar o mare importanță au ingredientele folosite și timpul alocat procesului, astfel încât friptura să fie fragedă și aromată.

Un alt aspect important pentru ca marinada să pătrundă mai bine îl constituie modul de feliere a cărnii. Aceasta trebuie feliată mai subțire, sau dacă se optează pentru feliere grosieră, carnea se va înțepa din loc în loc. De asemenea, marinadele pot da mai multă umiditate bucăților uscate de carne, făcându-le mai suculente.

Bucățile de carne devin mult mai fragede când sunt puse în marinade care conțin ingrediente acide. Printre acestea se numără sucul de lămâie, oțetul și vinul.

Coca Cola poate ajuta carnea să devină mai fragedă și mai aromată

Ca orice lichid acid, și sucul carbogazos (Coca Cola)  poate ajuta carnea să devină mai fragedă și mai aromată datorită pH-ului său scăzut, de aproximativ 2 sau 3. Acidul din Coca-Cola și din alte sucuri carbogazoase pătrunde ușor în carne, descompunând proteinele, rezultând o textură mai moale și mai plăcută a cărnii. Se poate spune că aceste sucuri au același efect pe care îl au ingrediente precum vinul, sucul de lămâie sau oțetul, dar Cola vine cu o atingere mai dulce, asemănătoare caramelului, în timp ce un suc cu aromă de lămâie va oferi o notă de citrice.

Poate fi folosită pentru orice tip de carne

Marinada cu Coca Cola poate varia foarte mult dacă sunt folosite arome și ingrediente suplimentare, cum ar fi usturoiul și zahărul brun. Poate fi folosită pentru orice tip de carne, de la friptură de pui, până la coaste sau fleică de porc.

Pe lângă utilizarea acestor băuturi în marinadă, există și alte trucuri în care Coca-Cola poate fi folosită în bucătărie și pe care ar trebui să le încercați.

După ce ați folosit jumătate dintr-o sticlă pentru a face o marinadă pentru a frăgezi carnea de vită, pui sau curcan, utilizați cealaltă jumătate pentru un alt proiect culinar.

O alegere extrem de populară în SUA este utilizarea băuturii carbogazoase pentru a înăbuși carnea de pui. În plus, dacă lăsați Coca-Cola să fiarbă pe foc, aceasta va lăsa un sirop asemănător caramelului, ideal pentru glazurarea aripioarelor de pui. Alte modalități excelente de a folosi Coca Cola sunt dulciurile.

Marinadă cubaneză

Pregătită în mod obișnuit pentru fripturile de porc, aceasta este una dintre cele mai faimoase marinade din lume. În mod tradițional se prepară cu suc de portocale, dar și sucul proaspăt stors de lămâie merge la fel de bine.

Merge de minune pentru cotletele de porc la cuptor, la grătar și la tigaie. Ingredientele neceare sunt sucul de lime, proaspăt stors sucul de portocale, uleiul de măsline, câțiva căței de usturoi, o linguriță de chimen și o linguriță de sare grunjoasă. Dacă vreți, puteți adăuga la această combinație și Coca Cola, pentru ca aroma cărnii să fie mai gustoasă.