Premierul bulgar Boiko Borisov si ministrul agriculturii Miroslav Naidenov s-au întâlnit joi, la Sofia, cu Gao Honbin, ministru-adjunct al agriculturii din China, şi cu preşedintele Tianjin State Farms Agribusiness Group, Bai Zhislieiig.

Pe suprafaţa arendată de compania chineză vor fi cultivate porumb, plante furajere si floarea-soarelui care vor fi exportate în China. Cea mai mare parte dintre terenurile se află în comuna Boiniţa din regiunea Vidin. Potrivit serviciului european de statistică Eurostat, aceasta este cea mai săracă regiune nu numai a Bulgariei, ci a întregii Uniuni Europene.

Premierul Boiko Borisov a calificat investiţia chineză drept un prim pas în realizarea unor proiecte comune. Bulgaria are un mare potenţial pentru dezvoltarea creşterii animalelor în condiţii ecologice. Borisov a subliniat că taxele în Bulgaria sunt cele mai mici din Uniunea Europeană, ceea ce creează un mediu stabil şi atractiv de investiţii.

Tianjin State Farms Agribusiness Group intenţionează să investească încă 20 milioane de euro în agricultura din Bulgaria. ‘Cu acest proiect din comuna Boiniţa demonstrăm interesul Republicii Populare Chineze pentru colaborare cu Bulgaria’, a spus Gao Honbin.