Influentul PSD-ist purta o discuție cu subalternii săi în legătură cu numirea prefectului din județul pe care îl patronează, o veche și ascultătoare apropiată de-ale sale, care în acel moment era contestată nu doar din afara partidului ci  chiar din interiorul filialei județene, reiese dintr-o înregistrare făcută publică de site-ul național.ro.   

Este vorba despre președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, fost președinte executiv al PSD (numărul 2 în partid), în present adversar de anvergură pentru Liviu Dragnea.

Prefecta despre care vorbea Bădălău era Nina Crișu, schimbată până la urmă de pe post de către ministrul de interne după ce a fost reclamată în mai multe rânduri atât de adversarii politici cât și de colegi din PSD Giurgiu.

Într-un discurs bazat pe principii de loialitate și credință în Dumnezeu, copiat parcă din filmele cu mafioți, Bădălău îl dă  exemplu de “elev silitor” pe Marian Mina, finul său și președinte al Consiliului Județean Giurgiu, pe atunci și președinte al PSD pe județ.

Bădălău spune că  Mina, ca și Nina Crișu, sunt “loiali”, “de încredere” și se pot discuta cu ei “lucruri sensibile” fără ca aceștia să “dea pe presă sau, Doamne Ferește, dacă îl cheamă la DNA,  să spună că domnul senator sau domnul președinte de consiliu sau domnul deputat mi-a spus să fac lucrul ăsta”.

În acest moment, Niculae Bădălău este, probabil, cel mai dur contestatar al lui Liviu Dragnea, deși încearcă să ascundă acest lucru în spatele unui discurs împăciuitor.

Discuțiile despre scrisoarea celor care îl contestă pe Dragnea, Paul Stănescu, Gabriela Firea și alții, au început exact în ziua în care Bădălău era ales, într-un eveniment contestat inclusiv din interiorul partidului, ca președinte al PSD Giurgiu.

La acel eveniment au fost prezenți atât Paul Stănescu, vicepremier și influent baron de Olt, cât și Adrian Țuțuianu, baron de Dâmbovița, și Codrin Ștefănescu, știut ca și contestatar al lui Dragnea. Tot acolo a fost și fostul premier Mihai Tudose, care nu a ascuns disputele cu Dragnea nici măcar cât a fost prim ministru.

 

PSD Giurgiu est rupt, în acest moment, în două tabere, una dintre ele ținută cu mână forte de Bădălău și cealaltă formată din primarul orașului, Nicolae Barbu, deputații Alexandru Andrei și Răzvan Cuc împreună cu mai mulți primari din județ.

De altfel, desi Bădălău a anunțat că sprijină inițiativa de îndepărtare a lui Dragnea, deputatul Alexandru Andrei a arătat, pe Facebook, că îl susține în continuare pe președintele PSD întrebându-se, retoric, dacă nu cumva Bădălău a luat decizia “pe persoană fizică”.

Mai jos, discursul lui Bădălău:

Astăzi avem o problema în față noastră vizavi de prefect. Și am să va spun și ceea ce cred eu. Eu, de când sunt președinte, cât am fost președinte – că nu mai sunt acum – e domnul Minea, am considerat că prefectul trebuie să fie un om care să fie aproape de județ – vorbind între noi, pentru că suntem politici – să știe și politică, anumite subiecte, să cunoască administrație, că să reușească să gestioneze problemele din județ, în același timp să fie extrem de loial și de încredere că să poți discuta și lucruri sensibile, lucruri care să fii convins că a două zi nu sunt pe presă sau în momentul când, Doamne Ferește, așa cum se procedează azi, îl cheamă la DNA să spună că domnul senator sau domnul președinte de consiliu sau domnul deputat mi-a spus să fac lucrul asta, pentru că asta se numește trafic de influență, oameni buni, și se pedepsește.

Eu va spun, și știți bine poziția mea publică, eu am sprijinit-o pe Lavinia(n.r.- Lavina Crișu), cred că cinci ani a fost prefect, nu? Cinci ani. Și în mare parte, cu mici greșeli, pentru că e om, și-a făcut datoria și am avut încredere în ea să discutăm toate subiectele. Și eu am discutat cu ea absolut tot – și despre dumneavoastră, și despre alții, inclusiv subiectele delicate, vizavi de controale, vizavi de deconcentrate, în ideea în care am avut încredere în ea că nu va face public și că nici nu, Doamne Ferește, dacă întreabă cineva nu va spune că m-a pus ăla sau a intervenit ăla șamd. Și cred că și dumneavoastră că primari și că oameni ați găsit înțelegere.

 

La un moment dat a fost o campanie pe ea, a lui Anton(n.r. – Marin Anton, liderul PNL Giurgiu), care mi se pare normală, că-i PNL, dar și a noastră, unde (…) nu le-a convenit de ea și în momentul ăla au început să facă reclamații la minister. Eu când am avut ultima întâlnire cu doamna ministru de Interne avea obiect de reclamații că a plecat în concediu nu știu când, fără să anunțe, tot felul de porcării de genul asta. Nu mă deranjează că Anton i-a făcut reclamații, mă deranjează că în interiorul grupului, în interiorul nostru s-a întâmplat lucrul asta și îl consider total, total anormal. Asta a fost și cauza pentru care am ieșit public și i-am mulțumit pentru activitate.”