Potrivit informațiilor oferite recent de Ministerul Apărării Naționale (MApN), 2.187 de soldaţi profesionişti au rostit, vineri, legământul de credinţă faţă de patrie. Totul s-a întâmplat în cadrul unor ceremonii de depunere a Jurământului Militar.
MApN informează că peste 2.000 de soldaţi au depus jurământul
Un număr de 2.187 de soldaţi profesionişti din toată ţara au rostit legământul de credinţă faţă de patrie, în cadrul unor ceremonii militare care au avut loc în mai multe garnizoane din ţară.
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, a transmis un mesaj special. El a participat la festivitatea organizată la Regimentul 307 Infanterie Marină Heracleea, din Babadag.
„V-aţi asumat responsabilităţile, onoarea şi demnitatea oferite de statutul de apărător al ţării şi al poporului român, valori la care ne raportăm ca militari şi care i-au călăuzit pe înaintaşii noştri în apărarea, chiar cu preţul vieţii, a gliei strămoşeşti.
Decizia dumneavoastră dovedeşte că aveţi forţa, caracterul şi dedicarea necesare îndeplinirii serviciului militar, deopotrivă dificil şi plin de satisfacţii.
Din clipa în care aţi ales acest destin, sunt convins că aveţi determinarea de a parcurge cu succes acest drum al serviciului militar”, a transmis generalul Gheorghiţă Vlad, potrivit informațiilor transmise de minister într-un comunicat.
Soldaţii profesionişti vor intra în etapa instruirii de specialitate în unităţile militare în care sunt repartizaţi
Soldaţii profesionişti urmează să intre în etapa instruirii de specialitate în unităţile militare în care sunt repartizaţi, după momentul depunerii jurământului militar.
Amintim că Ministerul Apărării Naționale este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României. Prin acesta este condusă activitatea din domeniul apărării naționale.
Rezerviștii din județele Prahova și Dâmbovița, convocați pentru un exercițiu de antrenament
Amintim că militarii rezerviști vor fi convocați pentru un exercițiu de antrenament ce se va desfășura între 2 și 7 septembrie.
Conform reprezentanților MApN, acest tip de exercițiu „se planifică și se organizează periodic, în scopul evaluării nivelului de completare cu personal și tehnică a unităților și realizării coeziunii acționale între militarii în activitate și rezervişti”.
Instituția a mai precizat că astfel, cetățenii care fac parte din rezerva armatei și au domiciliul în județele Prahova și Dâmbovița vor fi convocați la unitățile militare unde sunt repartizați. Aceștia vor participa la activități specifice de pregătire.
În Prahova, s-a mai desfășurat un exercițiu asemănător în anul 2009
În județul Prahova, s-a mai desfășurat un exercițiu asemănător în anul 2009. În județul Dâmbovița s-a mai desfășurat un exercițiu asemănător în anul 2014.
România ar putea să mobilizeze peste un milion de persoane în armată în cazul unui conflict armat.