Transportul aerian de pasageri a crescut, în primul semestru din 2024, cu 4,9%
Potrivit INS, transportul aerian a devenit unul dintre principalele mijloace de deplasare pentru persoanele care doresc să parcurgă rapid distanțe considerabile. Acest mod de transport, cunoscut pentru eficiența și rapiditatea sa, este din ce în ce mai preferat de către pasageri nu doar pentru zborurile pe distanțe lungi, cum ar fi călătoriile internaționale sau intercontinentale, ci și pentru rute mai scurte, inclusiv cele naționale sau regionale
Creșterea cererii pentru transportul aerian pe distanțe medii și scurte se datorează, în mare parte, confortului oferit, timpului redus de călătorie și accesibilității din ce în ce mai mari.
România, ca parte a acestei tendințe globale, dispune în prezent de o infrastructură aeriană bine dezvoltată, cu 17 aeroporturi, toate având statut de aeroporturi internaționale. Aceasta înseamnă că fiecare dintre aceste aeroporturi este echipat pentru a deservi zboruri internaționale, facilitând astfel conexiunile cu restul lumii și susținând mobilitatea globală a pasagerilor.
De asemenea, această rețea extinsă de aeroporturi contribuie semnificativ la dezvoltarea economică și turistică a României, atrăgând un număr tot mai mare de vizitatori străini și oferind multiple opțiuni de călătorie pentru locuitorii țării.