Ți se iau direct toți banii de pe card, chiar în România. Rămâi fără niciun ban în contul bancar

bancomat card bancar

SURSA FOTO: Pexels

A apărut un nou tip de înșelăciune. Poliția Română a transmis o atenționare pentru toți românii care pot să cadă în plasa șarlatanilor. Nu neglija acest pericol, pentru că te vei trezi fără să-ţi dai seama cu zero lei în contul bancar.

Ultima metodă de înșelăciune din România

A apărut o nouă formă de înșelăciune. Escrocii și-au mutat operațiunile pe internet și încearcă să păcălească pe toată lumea, în special pe acei români naivi care sunt în căutare de îmbogățire rapidă.

Modul de operare este simplu: infractorii pun în aplicare ceea ce ei numesc „fraude de investiții”, oferind românilor promisiuni de câștiguri fabuloase, fără a fi nevoie de efort.

”Nu de mult, i se spunea șarlatan. Acel individ care câștigă din bună-credința cuiva. Investind în asemenea șarlatanie, „câștigi” fix timp pierdut+banii „investiți”! Este doar un exemplu din multitudinea celor care apar în mediul online, majoritatea sponsorizate pentru un reach cât mai bun, șanse mai multe pentru ei, cei care câștigă din neatenția oamenilor, viitori păgubiți.

Așadar, dacă vezi astfel de oferte, treci mai departe… scroll away! Ți-am pregătit și un material pentru când ai timp de documentare”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Au apărut fraudele de investiții

Prin urmare, polițiștii au furnizat mai multe detalii despre tipul de fraudă utilizat de escroci, pentru ca oamenii să poată fi mai vigilenți.

”Investițiile online au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, dar această creștere a dat naștere și unui fenomen periculos: fraudele cu investiții. Aceste fraude, denumite și investment frauds, pot fi devastatoare pentru cei care le cad pradă, lăsându-i cu buzunarele goale și visurile spulberate”, explică specialiștii în securitate cibernetică.

Investment frauds sunt scheme frauduloase prin care indivizi necinstiți încearcă să convingă potențiali investitori că există oportunități extrem de profitabile de investiții.

În realitate, aceste oportunități nu există, iar schemele pot varia de la tranzacții cu acțiuni fictive la criptomonede inexistente sau scheme piramidale.

Înşelăciuni cu criptomonede / SURSA FOTO: Dreamstime

Polițiștii avertizează că persoanele afectate de aceste înșelăciuni au fost atrași prin diverse rețele de socializare, unde au văzut reclame care prezentau diverse scenarii de investiții financiare. Ulterior, aceste victime au fost contactate de indivizi necunoscuți, de obicei din România sau Marea Britanie.

Se promit criptomonede

Se pare că escrocii au abilitatea de a convinge oamenii să-și lase garda jos și să investească sume de bani relativ mici, în general câteva sute de euro. În schimb, li se promit diverse criptomonede pe care, în cele din urmă, nu le primesc niciodată.

În plus, victimele sunt adesea convinse să instaleze aplicații de tip remote desktop pe telefoanele lor, prin care hackerii pot prelua controlul asupra dispozitivelor de la distanță, inclusiv telefonul, laptopul sau tableta.

Prin urmare, oamenii naivi acordă acces la toate datele personale și bancare. În plus, escrocii îi înșală pe aceștia, susținând că victimele au obținut câștiguri de zeci de mii de euro din criptomonede și le cer să-și mărească „miza” prin investirea în diverse scheme piramidale frauduloase.

”În paralel, datele accesibile prin dispozitivele compromise sunt exploatate în diferite moduri, cum ar fi: deschiderea de conturi pe diferite platforme de tranzacționare cyptomonede, transferuri bancare frauduloase, spălare de bani etc”, mai arată specialiștii.

În general, datele personale obținute de escroci sunt folosite pentru a aplica online pentru credite în numele victimelor.

O altă tactică adoptată de infractori implică publicarea mesajelor în numele unor companii listate la bursă, cum ar fi Hidroelectrica, Transgaz sau Transelectrica, prin care li se promit oamenilor câștiguri substanțiale dacă achiziționează acțiuni la aceste companii.

În realitate, totul este o simplă escrocherie, o fraudă pe internet, care îi va lăsa pe oameni fără bani.