Hoții se dau drept cei de la Poșta Română

Hoții se dau drept cei de la Poșta Română și le trimit mesaje false românilor. Escrocii se folosesc de numele și prestigiul instituțiilor de încredere, precum Poșta Română, pentru a păcălii oamenii.

Hoții le cer oamenilor informații personale sub pretextul unor servicii legitime. Mai nou, au început să trimită Email-uri în numele Poștei Române. Unii români s-au trezit brusc cu un Email de la „Poșta Română” prin care sunt informați că au primit un colet, pe care nu l-au primit pentru că nu a fost nimeni acasă pentru a-l ridica. Pentru a părea credibili, hoții scriu „© 2024 Poșta Română Toate drepturile rezervate” în Email-uri.

„A apărut o problemă în timpul procesului de livrare

Stimate client,

Am încercat să livrăm pachetul dumneavoastră pe 29/07/2024, dar nimeni nu a fost disponibil pentru a-l primi. Pachetul a fost returnat la depozitul nostru și livrarea trebuie reprogramată.

Număr comandă: 111962998804
Click aici pentru a actualiza

Notă: Dacă nimeni nu este disponibil pentru a primi pachetul după două sau trei încercări, acesta poate fi returnat expeditorului.

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.
Vă mulțumim pentru încredere!

Poșta Română”, scriu escrocii.

Poșta Română, mesaj fals

Din nefericire, românii fac greșeala de a apăsa butonul „Click aici pentru a actualiza”, care îi duce direct în serverele escrocilor.

Cum vă puteți da seama dacă un Email este fals sau adevărat?

Experții în securitate cibernetică vă recomandă să verificăm adresa de Email de la care primim un mesaj. Treceți cursorul peste numele expeditorului, fără să dăți click. Astfel, serviciul de mail vă va arăta adevărata adresă de Email. De exemplu, chiar dacă expeditorul apare ca fiind „Poșta Română”, adresa reală poate fi a unui escroc din Germania.

Vă reamintim că securitatea cibernetică este o calitate de componentă esențială a infrastructurii oricărei organizații moderne. Ea nu se mai limitează doar la responsabilitățile departamentului IT. Ghidul realizat de echipa DNSC vă prezintă cele șapte principii fundamentale ale securității cibernetice în managementul organizațiilor, precum și modul în care se pot pune în practică pentru a asigura o apărare robustă împotriva amenințărilor online. Pentru o aprofundare detaliată a ghidului, click AICI.