"Vreau să apreciez în mod special că, deşi e o instituţie de control şi prevenţie şi mi-a plăcut faptul că aţi pus accentul pe prevenţie, nu aţi urmat tendinţa altor instituţii din România de a merge pe o cale miliţienească. Nu dau nume sau nu precizez la cine mă refer, pentru că unii sunt în sală şi ştiu. Şi în discuţiile informale le spun instituţiile Republicii Socialiste România, pentru că s-au întors anumite practici. Din punctul acesta de vedere, Consiliul Concurenţei mă bucur că nu face acest lucru. Am văzut controale care sunt în sens modern şi în sens european, am văzut măsuri în acelaşi sens şi, din punctul acesta de vedere nu pot decât să vă felicit şi să vă încurajez", a declarat premierul.

Întrebat dacă  instituţiile care ar acţiona miliţieneşte sunt DNA, DIICOT sau ANAF, Ponta a precizat că nu este vorba de DNA au DIICOT.

"La control (m-am referit – n.r.). Nu se ocupă DIICOT-ul şi DNA de controale”,  a spus premierul.
La insistenţa presei de a intreba dacă s-a referit la Directia Antifraudă din cadrul ANAF, Ponta a conchis: " Vă spun eu altădată".

În ultima şedinţă de guvern, de ieri, premierul i-a cerut ministrului de Finanţe să publice pe site-ul instituţiei proiectul prin care este modificat cuantumul amenzilor date de Antifraudă, precum şi conditiile de suspendare a activităţii comercianţilor. Legislatia va fi modificata, dupa ce premierul a admis ca exista abuzuri ale Antifraudei. Proiectul stabileşte amenzile în funcţie de diferenţele de casă şi închiderea activităţii doar de la a doua abatere în decurs de 24 de luni. Despre prevederile proiectului, Capital a scris aici: